Skal du flytte til hovedstaden? Her er sjekklisten du trenger…
Skal du flytte til hovedstaden? Her er sjekklisten du trenger…

Skal du flytte til hovedstaden? Her er sjekklisten du trenger…

Dersom du planlegger å flytte fra Nordkapp til Oslo – enten det er på grunn av jobb eller annet – er det enkelte ting du bør huske på.
Riks
Publisert : 23.12.2021 22:41
Sist oppdatert : 28.12.2021 22:42

Flytting er, som de fleste sikkert vet, en nokså slitsom prosess. Dette gjelder kanskje særlig når man skal flytte over lengre avstander. Da er det fort gjort å glemme viktige ting som adresseendring og lignende.

Derfor har vi laget en praktisk sjekkliste for deg som skal flytte fra Nordkapp til Oslo. Se gjennom listen, og pass på at du ikke har glemt noe viktig.

 

1. Meld adresseendring til Posten og Folkeregisteret

Når du skal flytte er det viktig at du melder ifra om adresseendringen til Posten og det offentlige. Du kan melde adresseendring hos Posten her, og hos Folkeregisteret her. Husk også å melde fra om ny adresse til venner og bekjente.

Dersom du abonnerer på blader eller andre ting, er det også lurt å melde ifra om den nye adressen til disse aktørene. I en kortere periode vil du få ettersendt posten din automatisk gjennom Posten, men sørg for at du melder adresseendring innen denne perioden utløper.

 

2. Vurder om du trenger mellomlagring

Dersom du skal flytte fra Nordkapp til Oslo, har du kanskje kjøpt ny bolig i hovedstaden eller inngått en ny leieavtale allerede. Hvis du ikke har mulighet til å plassere flyttelasset ditt inn i nytt bopel med en gang, kan mellomlagring hos et minilager i Oslo være nyttig.

Da kan du lagre møbler og andre eiendeler trygt mens du finner et nytt sted å bo. Et minilager bør være temperert, innendørs og sikkert. Det er også en fordel om lageret er selvbetjent, slik at du kan hente tingene dine akkurat når det passer deg.

 

3. Overfør abonnementer på strøm, bredbånd og lignende

Når du skal flytte er det også viktig å huske på at du trenger strøm, internett og lignende i den nye boligen din. Samtidig må disse tjenestene sies opp i den gamle boligen. Sørg derfor for at du kontakter strømleverandør og andre tjenester, og ber om overføring av tjenestene.

Dette kan være lurt å fikse i god tid, slik at du har tilgang på strøm, internett og lignende innen kort tid etter overtakelse.

 

4. Finn ut om du trenger hjelp av et flyttebyrå

Mange synes det er praktisk å få hjelp av et flyttebyrå når de skal flytte over lengre avstander. Skal du flytte fra Nordkapp til Oslo, er dette særlig aktuelt. Det kan være veldig tidkrevende å skulle kjøre frem og tilbake med flyttelass på egen hånd.

Et flyttebyrå som tilbyr langdistansetransport kan hjelpe deg med å flytte møbler og andre gjenstander på en trygg og forsvarlig måte. Flyttebyrået kan blant annet bistå med pakking, bæring, transport og andre tjenester.

 

5. Skaff skilt til ny postkasse

Når du flytter er det også viktig å skaffe seg et nytt postkasseskilt som kan festes på den nye postkassen. Her kan med fordel navnet til alle voksne i husholdningen stå, samt adresse.

Det er mulig å bestille et gratis postkasseskilt gjennom Posten når du flytter. Eventuelt kan du kjøpe et nytt skilt hos jernvarehandelen eller lignende.

 

6. Bytt fastlege gjennom Helsenorge.no

Noe annet som er lurt å huske på når du skal flytte, er å søke om å bytte fastlege i god tid. Det er praktisk å ha fastlegen sin i samme kommune som man bor i.

Husk at det ofte er lange ventelister når man skal bytte fastlege, og at prosessen derfor kan ta litt tid.

 

 

 

 

 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS