Søke jobb under koronapandemien? Slik skiller du deg ut i mengden
Søke jobb under koronapandemien? Slik skiller du deg ut i mengden

Søke jobb under koronapandemien? Slik skiller du deg ut i mengden

Mange har mistet jobben og levebrødet under koronapandemien, noe som blant annet skyldes at en rekke bedrifter har måttet permittere ansatte grunnet nedstengninger. Dette har kanskje særlig rammet hotell- og reiselivsbransjen, samt utelivsbransjen.
Riks
Publisert : 23.12.2021 22:38
Sist oppdatert : 28.12.2021 22:40

Siden mange har mistet jobben sin, er det også mange om benet når stillinger utlyses. Konkurransen om å kapre stillingene er stor, og det kan være frustrerende å aldri bli innkalt til jobbintervju. Hvordan kan man skille seg ut i mengden, og øke sjansen for å få jobb?

 

1. Motta hjelp til å skrive en god CV

Det å skrive en god CV er noe mange sliter med. Det er for eksempel mange som er usikre på oppsett og utforming av CV-en. Andre er usikre på hva som bør inkluderes og utelates av informasjon.

I den forbindelse kan det være nyttig å få hjelp til å skrive en god CV. Dette inkluderer blant annet bruk av en CV-mal, der oppsettet er klart. Det eneste du trenger å gjøre, er å plotte inn relevant informasjon på de rette stedene.

Man kan også få hjelp til å legge inn innhold i CV-en, dersom man er usikker på hva som bør inkluderes av utdanning, kurs, sertifikater og erfaringer.

Mange sender inn middelmådige CV-er. Dersom du lager en fantastisk CV, kan du derfor skille deg positivt ut i bunken av søkere.

 

2. Lag en skreddersydd jobbsøknad

Foruten å ha en god CV, er det lurt å lage en skreddersydd jobbsøknad. Noen lager én jobbsøknad og sender denne til alle arbeidsgivere. En standardisert jobbsøknad vil imidlertid fort forsvinne i mengden.

Bruk derfor tid på å lage en jobbsøknad som er tilpasset den enkelte stillingsutlysning. Hva er arbeidsgiver opptatt av? Hvilke egenskaper bør vektlegges? I jobbsøknaden kan du også si noen ord om hvorfor du tror at du er et perfekt tilskudd på den aktuelle arbeidsplassen.

Les deg gjerne litt opp på arbeidsplassen, slik at du har en viss idé om bedriftens visjoner, målsetninger og arbeidskultur. Da blir det enklere å lage en søknad som virkelig treffer arbeidsgiver.

 

3. Vær aktiv på LinkedIn og bygg et nettverk

Mange arbeidsgivere leter etter sine neste talenter på LinkedIn. Det er heller ikke uvanlig at arbeidsgiver sjekker potensielle ansatte som har sendt inn søknad og CV, gjennom et søk på LinkedIn.

Det kan lønne seg å bygge et nettverk på LinkedIn, der du knytter kontakt med andre personer i samme bransje. Dette kan være mennesker du har jobbet med tidligere, eller andre.

Jo større nettverk du har, jo større sjanse er det for at noen kan legge inn en god anbefaling for deg hos arbeidsgiver. Du skal heller ikke se bort ifra at arbeidsgiveren tar kontakt med deg før du i det hele tatt har søkt på noen stilling. Mange headhunter sine neste ansatte via LinkedIn.

 

4. Vis at du er interessert

En arbeidsgiver opplever ofte at mange av søkerne ikke viser særlig mye engasjement for jobben. Ved å vise at du faktisk er interessert og brenner for jobben, kan du skille seg veldig positivt ut i mengden.

De fleste arbeidsgivere er opptatt av å finne ansatte som virkelig ønsker å bidra med noe positivt på arbeidsplassen.

Du trenger heller ikke å være redd for å ta kontakt etter at du har vært på jobbintervju, dersom du synes det tar lang tid å få svar. Da har du en gyllen sjanse til å ringe arbeidsgiver for å høre hvordan du ligger an i prosessen, og vise at du er interessert.

 

5. Ikke vær redd for å «bytte bransje»

Dersom du har opplevd å miste jobben som følge av koronapandemien, er dette gjerne fordi bransjen din sliter som følge av nedstengninger. Da har det nok ikke så mye for seg å søke etter nye jobber i samme bransje, da problemene ofte vil være tilsvarende i andre bedrifter.

Kanskje dette er en gyllen mulighet for deg til å utforske en ny bransje? Samtidig som enkelte bedrifter sliter under pandemien, er det andre som opplever økt behov for arbeidskraft. Kartlegg mulighetene dine, og finn noe
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS