Engangstester og leketøy er årets julehandel-favoritter
Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps.

Engangstester og leketøy er årets julehandel-favoritter

Gjennom Vipps er det mulig å se hvor mange i Norge har brukt penger under julehandelen.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.12.2021 01:30

Apotek og leketøysbutikker er vinnerne av årets julehandel sammenlignet med i fjor, viser tall fra Vipps og BankAxept.

Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps, slår fast at apotekene er den soleklare vinneren når man måler transaksjonsbeløp gjort med BankAxept-kort fra 1. til 22. desember med samme periode i 2020.  

--Denne bransjen har en vekst på hele 20 prosent. På de to neste plassene følger dyrebutikker og leketøysbutikker med en vekst på henholdsvis 16 og 11 prosent i transaksjonsbeløp i desember fra 2020 til 2021 gjort med BankAxept i årets julemåned, sammenlignet med fjorårets, sier Heir i en pressemelding. 

Han er imidlertid tvilsom til om veksten hos apotekene gjør at det vil bugne av diverse helseprodukter under juletreet. Heir tror den store økningen må ses i sammenheng med et produkt som ikke var til salgs i desember 2020.

--Hurtigtester til hjemmebruk ble først tilgjengelig for åpent salg i sommer. Jeg antar at utviklingen i pandemien, og folks ønske om å teste seg selv, er hovedgrunnen til desember-veksten hos apotekene har vært så stor i både transaksjonsbeløp og antall transaksjoner, sier Heir.

Netthandel fortsetter å øke 
I de typiske gave-kategoriene, som representerer den tradisjonelle julehandelen, er det også en markant økning i antall transaksjoner gjort med BankAxept i desember. Aller størst er veksten i leketøy, med ni prosent vekst, sammenlignet med i fjor. Deretter følger sport og fritid, og klær, sko og tilbehør som har en vekst på henholdsvis 8,7 og seks prosent.

--Julehandelen startet tidlig i år, både i butikk og på nett, men er du ute i siste liten er det alltids en mulighet for å legge inn en digitalt innpakket pengegave i Vipps, legger Heir til. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS