Kan vinne 100 000 kroner i Returkartonglotteriet
Motivet til lotteriet er å motivere flest mulig til å kildesortere drikkekartongen sin. (Foto: Grønt Punkt Norge)

Kan vinne 100 000 kroner i Returkartonglotteriet

Grønt Punkt Norge vil ha mange deltakere i Returkartonglotteriet.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.12.2021 21:45

Fra 1. januar kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100 000 kroner.

I 25 år har nordmenn skylt, brettet og stappet drikkekartonger og deltatt i Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt Norge. Med navn og nummer utenpå kartongen har hundretusenvis av nordmenn håpet på å bli den heldige vinneren av 10 000 eller 100 000 kroner.

--Nå gjør vi det enda lettere for flere å konkurrere om toppremien på 100.000 kroner. I 2022 kan du vinne med både kubber og enkeltkartonger, sier Gunnar Moen, lotteriansvarlig i Grønt Punkt Norge, i en pressemelding. 

Fram til nå har det bare vært mulig å stikke av med hovedpremien ved å levere kartongkubber.

Moen håper at regelendringen også vil motivere enda flere til å delta. Selv om det aller viktigste hverken er å vinne eller delta i lotteriet, men å kildesortere kartongen.

Totalt er det fire trekninger i året. Hvert kvartal blir det trukket 30 vinnere av 10 000 kroner og én vinner av 100 000 kroner. 

Dette er Returkartonglotteriet

• Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og nummer på kubben eller enkeltkartongen.

• Du kan delta med alle typer drikkekartong i alle størrelser. Også kartongene som tåler væske og inneholder bønner, knuste tomater, sauser, puddinger og til og med vaskemidler kan delta.

• Kartongene med navn og nummer kildesorterer du som normalt, for de fleste er det sammen med papp og papir. 

• Fire ganger i året trekkes vinnere.

• Kartongene trekkes først lokalt på 80 forskjellige steder over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes det ut mellom én og syv kartonger, til sammen rundt 180 kartonger hvert kvartal.

• De lokale vinnerne går videre til en nasjonal trekning hvor det trekkes 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000 kroner.

Totalt er det 124 vinnere i Returkartonglotteriet hvert år. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS