Smittesituasjonen i Troms og Finnmark er alvorlig
Statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker. (Arkivfoto)

Smittesituasjonen i Troms og Finnmark er alvorlig

Statsforvalteren i Troms og Finnmark ber om full innsats fra kommunene og innbyggerne.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 24.11.2021 09:25
Sist oppdatert : 24.11.2021 09:28

Statsforvalteren i Troms og Finnmark oppfordrer innstendig kommunene til en samlet innsats for å redusere smitten.

--Dette haster og er nødvendig fordi helsevesenet i kommunene og sykehusene i fylket er under sterkt press, sier statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker i en pressemelding. 

--Tiden er nå inne til å stille opp for hverandre; kommunene for hverandre og for sykehusene og vi som innbyggere for hverandre. Det rammer oss alle når sykehusene ikke lenger har kapasitet til å utføre planlagt behandling og viktige operasjoner, sier hun.

Aspaker forventer at alle kommuner nå forholder seg til gjeldende anbefalinger, og der effekten fortsatt ikke nås må innsatsen økes.
Hun oppfordrer til bruk av munnbind ved kollektivtrafikk, også mellom kommuner i hele regionen, både på buss, båt og fly.

-- Mange kommuner har gjort mye bra, men vi må få med alle nå for å sikre at vi opprettholder et helsevesen som kan sikre nødvendige tjenester til innbyggerne, sier Aspaker.

Hvis anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren ikke viser tilstrekkelig effekt, så kan en nasjonalt fastsatt forskrift for en samlet region bli sluttresultatet.

Fylkeslegen vil etter dagens møte med kommunene komme med anbefalinger som er regionalt tilpasset. Disse vil være klare onsdag.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS