Elevene tilbake på skolen
Honningsvåg skole er nå på gult nivå. (Arkivfoto)

Elevene tilbake på skolen

Rektor ved Honningsvåg skole ser at det er mindre sykdom blant elever som er vaksinert mot covid-19.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 22.11.2021 13:30

Denne uken er elevene tilbake fysisk hos Honningsvåg skole etter at skolen hadde undervisning på Teams onsdag, torsdag og fredag, i forrige uke på grunn av pandemien. 

--Vi er nå på gult nivå, noe som tilsier at elever på ett trinn ikke kan være sammen med elever på et annet trinn. Vi forsøker så langt det er mulig å holde hver klasse i sin kohort. Det sier Sirin Figenschau Høyen, rektor ved Honningsvåg skole, til Radio Nordkapp. 

--Det har vært stort sykefravær i hele høst på grunn av de nasjonale smittevernrådene. Fraværet blant de ansatte har ytterligere økt etter den økte smittespredningen. Så langt har vi klart å gi et tilbud til alle elevene, men vi tar en dag om gangen. Jeg kan ikke garantere at vi klarer det fremover hvis vi får en oppblomstring av ytterligere smitte blant ansatte, sier Høyen. 

Honningsvåg skole ser størst smittespredning blant elever som er for unge til å få vaksine. Elever fra 12 år og oppover er vaksinerte. Her har det vært langt mindre smitte og sykdom enn blant de yngste elevene. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS