Etablerer støtteordning for kombinasjons- og utmarksnæringer
Sametingspresident Silje Karine Muotka. (Arkivfoto)

Etablerer støtteordning for kombinasjons- og utmarksnæringer

Budsjettprosessen pågår i Sametinget.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.11.2021 15:45

Sametingsrådet foreslår å opprette en egen støtteordning for kombinasjons- og utmarksnæring. I budsjettforslaget for 2022 foreslår de at det settes av 1,5 millioner til ordningen.

--Utmarksprodukter er blant annet god, kortreist og bærekraftig mat. Det er delikatesser som vi vil at flere skal ha på sine matbord, sier sametingspresident Silje Karine Muotka i en pressemelding. 

Derfor legger hun i sitt første budsjett som sametingspresident opp til at de som satser på utmarksbruk som næring enklere kan finne veien til økonomisk støtte. 

--Ressursene er store og potensialet enormt. Tenk på alle mulighetene med bær og innlandsfiske. Vi vil støtte de som med solide røtter i samisk tradisjon og kultur satser på å leve av utmarksnæringer. Det er fremtidsrettet og bærekraftig, sier Muotka.  

Den andre satsningen innenfor ordningen er kombinasjonsdrift for primærnæringene. 

--For oss sjøsamer er fiskerbonden en stolt institusjon. I 2022 er mulighetene for næringstilpasning enda større enn før, og vi skal bidra, sier Muotka. 

Ordningen kommer til som en del av at sametingsrådet legger om primærnæringsstøtten.

Sametingets plan- og finanskomité skal behandle budsjettet for 2020 i uke 47. Sametinget vedtar det endelige budsjettet i uke 49. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS