Havila Capella ut på første seilas
Havila Capella la ut fra Tyrkia tirsdag 9. november. (Foto: Havila)

Havila Capella ut på første seilas

Det nærmer seg passasjertrafikk for Havila Capella.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 11.11.2021 01:30

Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten, sier de er svært glade for å nå kunne planlegge den første rundturen, og det aller første møtet med norskekysten og de mange havnene som de skal innom.

--Vi ser frem til å endelig komme i trafikk og bli en del av hverdagstrafikken og livsnerven langs kysten, sier den administrerende direktøren i en pressemelding

Martini sier de må holde fast på seilingsruten, og gjøre korte og lengre stopp slik det står i ruteplanen. På de korte besøkene ønsker Havila Kystruten å få til en liten markering og gi rederivimpel til havn og kommune. På de lengre stoppene, håper de å få til litt større arrangement. 

--Vi har så lyst til å invitere til åpent skip og ønske velkommen om bord til å se på det nye, flotte skipet vårt, men vi ser blant annet at flere av de større havnene har en smittesituasjon som gjør at vi må trå varlig og ha samme regler for besøk om bord som andre som trafikkerer langs kysten. Det sier Bent Martini. 

Generalprøve og premiere på samme tid
Havila Capella la ut fra Tyrkia tirsdag 9. november sent på ettermiddag norsk tid. Turen til Norge er planlagt å ta rundt to uker. Det gjør at det er ekstremt kort tid fra skipet kommer til Bergen til det skal ut på første rundreise.

Dåp i Fosnavåg i januar
Med så kort tid mellom at skipet kommer til Bergen og første tur, er det bestemt at dåpen blir lørdag 15. januar i Fosnavåg.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS