Havila Kystruten tok onsdag over det første skipet fra verftet
Brynjard Ulvøy, kaptein på Havila Capella på turen til Norge og første rundreise, Anton Abrahamsen, Arnstein Larsen, Per Sævik, eier, Claus Andreassen, Else Kristine Tjessem, hotellsjef, Stephan Rossedalen og Bent Martini, administrerende direktør.

Havila Kystruten tok onsdag over det første skipet fra verftet

Det er helt spesielt å få starte opp det første skipet i den største reiselivssatsingen vi har sett langs kysten, ifølge Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.11.2021 20:00

Havila Capella ble onsdag tatt over av Havila Kystruten, og starter snart seilasen mot Norge, for å starte opp i kystruten fra Bergen 1. desember.

Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten, mener onsdag var en gledens dag. 

--Vi er mange som har ventet lenge på dette, men nå er endelig det første skipet på rederiets hender, og vi gjør klart til å starte seilasen til Norge. Det sier Bent Martini i en pressemelding. 

Hektisk oppstart av stort hotell
For å effektivisere innspurten blir både arbeidere fra verftet og underleverandører med på deler av og hele seilasen frem til Bergen. I tillegg har Havila Kystruten med egne ansatte som starter på jobben med å gjøre klart skipet for trafikk langs norskekysten. Når skipet kommer til Bergen, skal enda flere om bord for å familiarisere og gjøre klart til oppstart.

Bent Martini sier det kommer til å bli hektiske dager for mange.

--Havila Capella er et stort hotell med 179 lugarer, flere spisesteder og store fellesareal som skal gjøres klare i løpet av svært kort tid, i tillegg til at mannskap og hotellansatte skal bli kjent med skipet, systemer og med hverandre. Men vi er kommet godt i gang allerede, og vi er trygge på at dette skal gå bra, sier Martini. 

Han selv og flere fra administrasjonen vil også opprette midlertidig rederikontor om bord i skipet når det kommer til Norge.

--Det gjør vi både fordi vi må ha korte avstander, fordi vi kan være til hjelp og gi en ekstra hånd og selvfølgelig også fordi dette er noe vi vil være med på. Det er helt spesielt å få starte opp det første skipet i den største reiselivssatsingen vi har sett langs kysten, sier Martini.

Planen er at første seilas på rundreisen Bergen-Kirkenes går fra Bergen onsdag 1. desember. Da får passasjerene et første møte med et skip der både mat og interiør speiler kysten de reiser gjennom, de får store lugarer, fellesområder som er skreddersydd for å nyte utsikten – som glasstak til nordlyshimmel og midnattssol og en lang, utendørs promenade perfekt for en spasertur på sjøen.

Martini sier han gleder seg til å vise frem skipet til folk langs kysten og til passasjerene som skal reise med skipet.

Tersan skal bygge fire skip for Havila, viktige prosjekt for verftet. Mehmet Gazioğlu, administrerende direktør hos Tersan, sier de har lært mye av utfordringene på grunn av pandemien og forventer mer effektiv bygging av de neste skipene. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS