Ber om høringsinnspill
Troms og Finnmark fylkeskommune har startet arbeidet med å planlegge blant annet fremtidens bussruter. (Arkivfoto)

Ber om høringsinnspill

Høringsrunden er satt til 24. november i år.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.10.2021 05:30

Troms og Finnmark fylkeskommune er i en prosess med planlegging av nye anbud for landbasert kollektivtransport i Finnmark. 

I anbudene inkluderes transporttjenester som bybusser, lokalbusser, langdistanse regionbusser, bestillingstransport og skoleskyss. Kontraktsperioden vil gjelde fra 1. oktober 2023 til 2030.

Høringsfristen er satt til 24. november 2021. 

Fra høringsdokumentet; 
Nordkapp 
«I Honningsvåg planlegges det ordinær bybuss mellom Storbukt, Honningsvåg sentrum og Nordvågen med omtrent 12 rotasjoner daglig på hverdager. Det betyr at dagens hybridløsning med ordinære 
avganger og bestillingsavganger utgår.
For Gjesvær og Skarsvåg planlegges det videreføring av bestillingstransporten, men med samme avgangstider hele året. Det betyr to daglige rotasjoner to dager i uken til og fra Honningsvåg.» 

Måsøy 
«Regionbussen mellom Havøysund og Olderfjord planlegges videreført omtrent som i dag, men kjøres kun tirsdager, torsdager, fredager og søndager som følge av lav etterspørsel.» 

Porsanger 
«I Porsanger består busstilbudet av skoletilpassede bussavganger lokalt og regionale langdistansebusser i retning Hammerfest, Karasjok og Kirkenes. Dette planlegges videreført tilnærmet som i dag.» 

Lebesby 
«Kollektivtilbudet i Lebesby kommune foreslås videreført tilnærmet som i dag. Unntaket er sommerruta mellom Dyfjord og Kjøllefjord som foreslås nedlagt som følge av lav etterspørsel.» 

Gamvik 
«Kollektivtilbudet i Gamvik kommune foreslås videreført tilnærmet som i dag. Unntaket er ruta mellom Gamvik og Mehamn som foreslås nedlagt som følge av lav etterspørsel.» 

Båtsfjord og Berlevåg 
«Det foreslås en ny bestillingslinje på stekningen mellom Båtsfjord og Berlevåg med to daglige rotasjoner tirsdager, torsdager og fredager. Linja vil også sikre tilførselstransport fra og til Gednje kryss for korrespondanse med linjen mellom Båtsfjord og Varangerbotn torsdager, torsdager, fredager og søndager.

Disse to kollektivlinjene erstatter dagens fire linjer (tre bestillingslinjer og en ordinær busslinje), og tanken bak endringsforslagene er forenkling av linjestrukturen, slik at det blir lettere å orientere seg og forstå reisetilbudet i Båtsfjord og Berlevåg.» 

Regionlinjer 
«To daglige rotasjoner mellom Alta og Honningsvåg søndag til fredag. Korrespondanse i Olderfjord for reiser til Hammerfest, Lakselv, Karasjok, Kirkenes og Havøysund på noen eller alle av avgangene.» 

«To daglig rotasjoner mellom Havøysund og Olderfjord tirsdager, torsdager, fredager og søndager. Korrespondanse i Olderfjord for reiser til eller fra Hammerfest, Alta, Honningsvåg og Lakselv. På enkelte avganger er det også korrespondanse for reiser til Karasjok, Kirkenes og Vardø.» 

«Bestillingstransport med en daglig rotasjon mellom Kjøllefjord og Ifjord tirsdager, torsdager og søndager. Disse avgangene korresponderer med regionlinjen mellom Hammerfest og Varangerbotn på alle avganger. Også korrespondanse på Mehamnelv bru for reiser til og fra Mehamn alle avganger. En daglig rotasjon mellom Kjøllefjord og Lakselv fredager.» 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS