Mener reiselivet i nord trenger gjenåpningstiltak
Nordkapp-platået, ett av stedene som har merket stor nedgang i antall besøkende under pandemien. (Arkivfoto)

Mener reiselivet i nord trenger gjenåpningstiltak

Kristin Krohn Devold og Målfrid Baik fra NHO har skrevet en kronikk om det reiselivsnæringen trenger.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.10.2021 16:00

Til tross for full gjenåpning og jubel, vil det ta lang tid før reiselivet i Troms og Finnmark kommer tilbake. Det mener Kristin Krohn Devold, administrerende direktør NHO Reiseliv, og Målfrid Baik, regiondirektør NHO Arktis. 

--Derfor har reiselivsbedrifter behov for kompensasjonstiltak, som lavmoms og omstillingsmidler, så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen. Det har Krohn Devold og Baik skrevet i en kronikk

NHO mener en langsom gjenåpning av samfunnet, fraværet av utenlandske turister og mangel på arbeidskraft gir fortsatt store utfordringer for mange reiselivsbedrifter. Pandemien førte til at mange ble permittert, og noen av disse har funnet arbeid i andre bransjer. Strenge innreiseregler har ført til mangel på sesongansatte fra EØS og verden ellers. Det gjør at behovet for kompetent arbeidskraft er større enn noen gang, som igjen har resultert i redusert drift. Den sammenlagte effekten av disse utfordringene vil bransjen trolig merke inn i neste år. 

--I NHO Reiselivs nyeste medlemsundersøkelse, sier 68 prosent av reiselivsbedriftene i Troms og Finnmark at de tror de vil komme tilbake til normalen innen utgangen av 2022 eller senere. Undersøkelsen viser at jo lengere nord en kommer, jo verre er markedssituasjonen og forventninger til de neste månedene. Troms og Finnmark synes å være en av de fylkene som sliter aller mest, har Krohn Devold og Baik skrevet i kronikken. 

Krohn Devold og Baik ønsker at den nye regjeringen må bidra til økt rekruttering, videreføring av lav moms, styrket flytilbud, og utsette skatter og avgifter. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS