Oppfordring til fiskebåtrederiene
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen . (Arkivfoto)

Oppfordring til fiskebåtrederiene

Noe av det siste fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen har gjort før han forlater posten som statsråd, er at han har skrevet et åpent brev.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.10.2021 05:30

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har i et åpent brev en oppfordring til fiskebåtrederier og redere etter historier om mobbing, seksuell trakassering og overgrep mot kvinnelige fiskere.

--Det er et ledelsesansvar å gå foran å vise vei. Bedriftskultur og holdninger er et ledelsesansvar å følge opp. I tillegg til har den enkelte ansatte selvfølgelig et personlig ansvar for å oppføre seg ordentlig og følge norsk lov som blant annet likestillings- og diskrimineringsloven, har fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen skrevet i det åpne brevet. 

Historiene i media viser at det dessverre pågår trakassering og mobbing i enkelte miljø. Det understrekes at dette i tillegg til å være uakseptabelt og forkastelig kan være straffbare handlinger.

--Vi ber derfor rederiene ta ansvar og slå hardt ned på saker der trakassering og mobbing opptrer. Å forebygge uakseptabel adferd gjennom å regelmessig ta opp likestilling og ukultur i styrer og i organisasjonsarbeid vil gi resultat. Likestilling og hvordan en opptrer overfor kvinnelige kollegaer må opp på agendaen og omtales i hvert møte, ifølge Ingebrigtsen. 

Odd Emil Ingebrigtsen oppfordrer etterfølgeren i departementet til til å vurdere om ytterligere tiltak som kan iverksettes for å få bukt med problemet. 

Hele brevet fra fiskeriministeren


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS