Ønsket bransjekjennskap i Fimil-styret
Nordkapp kommunestyre, onsdag 29. september.

Ønsket bransjekjennskap i Fimil-styret

Spørsmål fra Roger Hansen til ordfører Jan Olsen om valg av Nordkapp kommunes styrerepresentant i Finnmark Miljøtjeneste.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.10.2021 05:30

Hvorfor har ordføreren valgt et styremedlem som ikke bor i Nordkapp som styremedlem i Finnmark Miljøtjeneste AS? Det spurte Roger Hansen (Ap) om i det siste kommunestyremøtet. 

--Man har valgt å bytte ut Nordkapp kommunes representant i Finnmark Miljøtjeneste AS styre, Kari Lene Olsen, med en ny representant fra Øksnes kommune som skal representere Nordkapp kommune i Finnmark Miljøtjeneste. Personen er også ansatt i et konkurrerende selskap og det kan oppstå habilitetsproblem, sa Roger Hansen (Ap). 

--For Nordkapp kommune var det viktig å få inn noen med bransjekunnskap i styret. Spesielt når vi vet hvordan situasjonen selskapet er i. Selskapene som kommuner velger styremedlemmer til bør ha en styresammensetning med miks av økonomi og kunnskap innenfor det fagfeltet selskapet har ansvaret for. Målet er at selskapet skal gi innbyggerne best mulig tjenester for lavest mulig kostnad, sa ordfører Jan Olsen (SV) i kommunestyret. 

--Dette har vært en beklagelig saksgang, sa Hugo Salamonsen (Sp). 


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS