Utdeling av Kongens fortjenstmedalje til Reidun Laura Andreassen
Reidun Laura Andreassen. (Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune/Sunniva Tønsberg Gaski)

Utdeling av Kongens fortjenstmedalje til Reidun Laura Andreassen

Heder og ære til Reidun Laura Andreassen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.09.2021 20:00

Den 22. september ble Kongens fortjenestmedalje utdelt til Reidun Laura Andreassen for sin innsats i tidligere Finnmark fylkeskommune.

--Reidun, gratulerer med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje, en ære å bli hedret av Kongen. Du blir på denne måten belønnet for særlig samfunnsgavnlig innsats, innleder fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i sin tale.

Andreassen begynte i Finnmark fylkeskommune i 1989 og var fylkeskonservator i Finnmark i 18 år. Hun hylles også for arbeid knyttet til samarbeidet med Russland. Tidligere i sin tid i Finnmark fylkeskommune tok Andreassen initiativ til en delegasjonsreise for nordnorske museer til Murmansk og Arkhangelsk fylker. Et arbeid som har pågått i 30 år.

--Det blir omfattende å komme inn på alle områder som Reidun har jobbet med, men arbeidet med den unike bergkunsten i Alta må nevnes. Bergkunsten i Alta omfatter som kjent helleristninger og hellemalerier som ble innskrevet som en del av verdensarven i 1985, sier Prestbakmo i en pressemelding. 

Hun berømmes for at hun innen arbeidet med verdensarv gjorde en betydelig innsats for å etablere et tettere samarbeid mellom verdensarvstedene i Norge, og opprettelsen av Norges verdensarv.

--Beskrivelser som «En innovativ, produktiv og dyktig pådriver (…) Ektefølt og utrettelig engasjement, stor iver, faglig dyktighet og gode evner til å planlegge, etablere og bygge nettverk.», heter det i begrunnelsen for tildelinga av Kongens fortjenestemedalje. Du har gjort et formidabelt arbeid og vært en pionér i kulturarvfeltet i vårt fylke og i vår region. Du fortjener all mulig hyllest og ros. Kongen har også sett dette, sa ordfører Wenche Pedersen (Ap).!Reidun Laura Andreassen fikk overrakte Kongens fortjenstmedalje. (Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune/Sunniva Tønsberg Gaski)

Pedersen overrakte Kongens fortjenstmedalje til Andreassen etter talen.

--Jeg vil også si at Finnmark fylkeskommune har vært en god arbeidsgiver som har gitt meg og mange andre muligheter til selvutvikling gjennom store og spennende prosjekt som også har gitt meg mulighet til å bidra til utvikling av Finnmark. Denne anledningen gir meg også mulighet til å reflektere over mine 30 år i denne organisasjonen og takke noen av de fantastiske menneskene som har gjort det mulig for meg å bidra til mange av de prosjektene som jeg har arbeidet med i løpet av min karriere, sa Andreassen.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS