Krever nullvisjon for drukningsulykker
Troms og Finnmark har mange drukningsulykker. (Illustrasjonsfoto)

Krever nullvisjon for drukningsulykker

Krav til den nye regjeringen som kommer sammen i løpet av høsten.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.09.2021 03:45

Representantskapsmøtet til Redningsselskapet som ble avholdt for én uke siden, krever at den nye regjeringen etablerer en nasjonal nullvisjon for drukningsulykker og en tiltaksplan for drukningsforebygging.

Organisasjonen krever at myndighetene prioriterer forebyggende sjøsikkerhet på lik linje med trafikksikkerhet.

Tiden er inne for nullvisjon for drukningsulykker. Dette ble vedtatt da representantskapet, Redningsselskapets øverste myndighet, avholdt møte på sjøsikkerhetssenteret RS Noatun. 

--Stortinget må vedta en nasjonal nullvisjon for drukningsulykker og sette i gang arbeidet med en nasjonal tiltaksplan for drukningsforebygging, sier Jon Rysst, nyvalgt president i Redningsselskapets sentralstyre, i en pressemelding. 

Kravet om nullvisjon og tiltaksplan var blant punktene i resolusjonen fra representantskapsmøtet. I tillegg ber Redningsselskapet om at offentlige myndigheter i større grad nyttiggjør seg av forebyggende arbeid utført av ideelle organisasjoner. Tilbudet om holdningsskapende og forebyggende aktiviteter rettet mot barn og unge innen sjøvett og livredning bør også i større grad styrkes.  

Topper statistikken 
I Redningsselskapets drukningsstatistikk for august 2021, toppet Troms og Finnmark statistikken. Ved utgangen av august hadde elleve personer omkommet i drukningsulykker i Troms og Finnmark.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS