En formidabel innsats av kommunene
Snart har 90 prosent av befolkningen over 18 år fått dose én. (Illustrasjonsfoto)

En formidabel innsats av kommunene

FHI kaller arbeidet i kommunene for formidabelt.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.09.2021 21:25

Folkehelseinstituttet (FHI) er veldig fornøyd med kommunenes arbeid for vaksine mot covid-19 til befolkningen. 

--Oppslutning om koronavaksinasjon i Norge er veldig høy. Nå har snart 90 prosent av befolkning som er 18 år eller 
eldre tatt første dose, og 77 prosent er vaksinert med to doser. Det er takket være en formidabel innsats i kommunene, har FHI skrevet i et brev til kommunene. 

Samtidig ser FHI av tallene fra nasjonalt vaksinasjonsregister, at vaksinasjonsdekningen varierer i noen grupper i befolkningen. For å sikre at alle innbyggere får tilbud om koronavaksinasjon, ønsker FHI å få bedre innblikk i arbeidet som gjøres i kommunene. Det vil hjelpe FHI i å kunne bistå kommunene mer målrettet med tiltak for å nå ut til alle. I løpet av de neste ukene vil FHI invitere cirka 20 kommuner til fokusintervjuer for å kartlegge kommunens erfaringer, gjennomførte tiltak og utfordringer med å nå ut til grupper som er særskilt vanskelig å nå. 

FHI skal også sende ut en kort spørreundersøkelse til samtlige kommuner for å lære om hver enkelt kommunes tilnærminger og tiltak, og invitere kommunene til webinar for å dele erfaringer og anbefalte tiltak for å øke vaksinasjonsdekningen blant grupper som kan være vanskelige å nå. 


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS