Tingrettsdommen er klinkende klar
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Tingrettsdommen er klinkende klar

Ordfører Jan Olsen synes Scandic inviterer til dialog på en merkelig måte, nemlig anke dommen fra Vestre Finnmark tingrett.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 16.09.2021 13:20

Ordføreren i Nordkapp håpet Scandic skulle godta dommen fra Vestre Finnmark tingrett. Onsdag ble det klart at Scandic anker

--Vi har registrert at Scandic ikke godtar en klinkende klar dom. Jeg er sikker på at de fleste i Nordkapp kommune ønsker at dommen ble akseptert, sier Jan Olsen (SV), ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--Det ankes på noe kommunen ikke har myndighet over. Vi kan ikke se bort fra loven. Tingrettsdommen sier vi har handlet i tråd med Statsforvalteren, Sivilombudsmannen, Miljøverndirektoratet og miljødepartementet. Skulle de ha saksøkt noen, er det staten; ikke en liten distriktskommune. Det er også merkelig å si at Scandic må ha klare rammebetingelser. Rammebetingelsene er klare, de eneste som stiller rammebetingelsene i tvil er Scandic. Hadde de godtatt dommen og gått videre, kunne de drive som alle andre innenfor lovens rammer. Det sier ordfører Jan Olsen. 

Er det klima for dialog med Scandic?

--Det spørs hva vi snakker om. Merkelig måte å invitere til dialog når man anker en sak til lagretten, svarer Olsen. 

Tåler lokalsamfunnet en ny rettssak?

--Vi kan ikke gjøre noe med det. De eneste som kan hindre en ny rettssak er Scandic, svarer Olsen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS