Vaksineinformasjon til foreldre og foresatte
Elever ved Honningsvåg skole får vaksine mot covid-19. (Arkivfoto)

Vaksineinformasjon til foreldre og foresatte

Foreldre og foresatte får informasjon om vaksine, informasjon fra Nordkapp kommune.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.09.2021 16:00

Nordkapp kommune har sendt vaksineinformasjon til Honningsvåg skole, informasjon som foreldre og foresatte skal få fra skolen. 

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksine. 

Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år. De som fyller 12 år i løpet av høsten, vil få tilbud fortløpende. 

Fra og med torsdag 14. september kan foresatte melde opp barna sine til vaksinen. 

--Vi har satt av torsdag 23. september til vaksinering av denne aldersgruppen. Klassene sendes puljevis ned til vaksinasjonslokalet med lærerne. Tidspunkt for puljene avtales med skolen, har Nordkapp kommune skrevet i informasjonsbrevet til foreldre og foresatte. 

Samtykke 
For koronavaksinasjon hos ungdom under 16 år kreves det samtykke fra begge foresatte med foreldreansvar. Samtykkeskjema blir delt ut av lærerne på skolen og tas med hjem for signering, ifølge informasjon fra Nordkapp kommune. 

Når en foresatt gir sitt samtykke, vil det i kommunens vaksinasjonssystem gi «godkjent samtykke». Det er de foresattes ansvar å sørge for at korrekt samtykke er gitt.

Samtykkeskjema bringes med på vaksinasjonsdagen og gis til vaksinatør før vaksinen blir satt. Vaksine vil ikke bli satt dersom samtykkeskjemaet ikke leveres eller viser seg å være ugyldig.

Nordkapp kommune må kunne identifisere at vaksine settes på rett person. Ved oppmøte til vaksinasjon må ungdommen fremvise gyldig legitimasjon, for eksempel pass, eller foreldre/foresatte må følge, fremvise egen legitimasjon og bekrefte ungdommens identitet ved registrering. Ved vaksinering 23. september kan lærerne bekrefte ungdommens identitet.

Hele skrivet fra Nordkapp kommune til foreldre og foresatte


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS