Stor fare for å havne utenfor arbeidslivet
Dag Atle Meinich-Bache, daglig leder i Fretex Jobb.

Stor fare for å havne utenfor arbeidslivet

Respons Analyse har gjennomført en undersøkelse for Fretex Jobb,
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.09.2021 01:30

I den landsdekkende rapporten Jobbarometeret kommer det frem at mangel på erfaring er den største utfordringen til å få seg jobb i Troms og Finnmark like etter kommer mangel på nettverk og kontakter. 

--Vi savner en sterkere arbeidsinkluderingspolitikk, sier Dag Atle Meinich-Bache, daglig leder i Fretex Jobb, i en pressemelding. 

Rapporten, som er gjennomført av Respons Analyse for Fretex Jobb, viser at over halvparten av alle i Troms og Finnmark har vurdert å søke eller har søkt ny jobb det siste året, også de som ikke er yrkesaktive i dag.

I tillegg til å avdekke at det er store utfordringer med å skaffe seg jobb uten erfaring og nettverk, viser rapporten at 44 prosent av tromsøværinger og finnmarkinger har opplevd å bli arbeidsledige, og disse slet med både økonomi (52%) og selvtillit (22%). 

Tallene i rapporten er nedslående for studenter. Mangel på erfaring, nettverk og kontakter er helt normalt når man nettopp er ferdige med studier. Når man i tillegg ser stillingsannonser med altfor høye krav mener Meinich-Bache at det bør gå ut et varsko.

--Når vi ser disse resultatene mener jeg det bør være et tydelig varsko til politikerne. Vi må ta vare på de som faller utenfor, og gjøre enda mer for å inkludere de unge. Heldigvis sier rapporten at de unge under 39 år er mye mer åpne for å ta imot hjelp, så det bør være mulig å snu denne trenden, sier Meinich-Bache.

Tallene viser at 64 prosent under 39 år i Troms og Finnmark har fått hjelp i jobbjakten, mens kun 38 prosent av de mellom 40 og 63 år svarer det samme.  


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS