Norge forblir på nivå 3 i gjenåpningen
Helse- og omsorgsminister Bent Høie. (Foto: Borgos Foto AS)

Norge forblir på nivå 3 i gjenåpningen

Onsdag formiddag avholdt regjeringen pressekonferanse om gjenåpningen av Norge.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 28.07.2021 16:00

Det blir ikke noe ytterligere lemping av smitteverntiltakene i dag. Det kom fram under regjeringens pressekonferanse onsdag formiddag. Norge forblir på nivå 3 iallfall til midten av august.

--Pandemien er ikke over. Det er en bekymringsfull utvikling i flere europeiske land som følge av Delta-varianten, også i land med høyere vaksinasjonsdekning enn i Norge, slik som Storbritannia og Nederland. Det er knyttet usikkerhet til hvordan Delta-varianten vil slå ut i Norge når det gjelder smittespredning og sykdom. Regjeringen har derfor valgt å følge rådet fra Helsedirektoratet og FHI og ikke iverksette trinn 4 i gjenåpningsplanen nå, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Det betyr at det fortsatt ikke være lov å slippe inn gjester på skjenkestedene etter klokke 24, selv om de har lov til å skjenke til klokken 02:00.

--Vi må gjøre det vi kan for at barn og unge kan starte med en normal skolehverdag etter ferien. En videre gjenåpning nå vil øke risikoen for at flere skoler må åpne på gult eller rødt nivå og dermed ramme barn og unge, sier Høie.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS