Annerledes sesong for kystflåtens blåkveitefiske
Første del av blåkveitesesongen er over. (Illustrasjonsfoto)

Annerledes sesong for kystflåtens blåkveitefiske

Målsettingen med å spre fisket med nådd.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 24.07.2021 15:45

Første del av blåkveitefisket for kystflåten har blitt avsluttet for i år. Nært 300 båter deltok i den første perioden. 

Fisket skjer mange ganger med små båter som fisker langt til havs, mange timer fra land og over flere døgn. Selv om fisket foregår i sommermånedene er storhavet sjelden helt stille, og godt vær kan fort slå om til dårlig.

Blåkveitefisket er samtidig i kategorien «førstemann til mølla». Fisket stoppes nemlig av fiskerimyndighetene når totalkvoten er oppfisket, enten du har fått din del av kvoten eller ikke.

--Første del av blåkveitefisket skulle starte i begynnelsen av juni, men ble i år flyttet fram av fiskerimyndighetene til 15. mai, forklarer Willy Godtliebsen, omsetningssjef i Norges Råfisklag, i en pressemelding

Hensikten med å begynne tidligere var å gjøre det lettere for fiskeindustrien å holde arbeidskraft etter vintersesongen grunnet innreiserestriksjoner som følge av koronapandemien, og samtidig spre fisket ut i tid for å utnytte markedet for fersk blåkveite bedre.

--Vi har de siste årene sett at første periode har vært unnagjort i løpet av to-tre uker, men i år tok det over syv uker å fiske den samme kvoten på 4 700 tonn. Man kan trygt si at målet med å spre fisket over lenger tid lyktes, sier Godtliebsen.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS