Mener vi har en veldig fin skole
Kjersti Røst, elevkonsulent Nordkapp videregående skole.

Mener vi har en veldig fin skole

I Nordkapp er fylkeskommunen avhengig av det private utleiemarkedet, og elevkonsulent Kjersti Røst jobber nå med å hjelpe elever å få hybler og leiligheter.
Lokal
Publisert : 22.07.2021 17:39

Elevkonsulenten ved Nordkapp videregående skole, Kjersti Røst, hjelper for tiden borteboende elever med å finne et sted å bo.

Av: Ole Elde 

--Vi har en veldig fin skole, og Honningsvåg er en veldig fin plass å bo. Hovedsaken for at borteboere flytter hit, er at vi har linjer med aquakultur og fisk og fangst. De fleste borteboere bor i hybler og leiligheter. Det er det som er spesielt med Honningsvåg, På alle andre skoler har dem internat, det har dessverre ikke vi. Derfor er vi avhengige av det private utleiemarkedet. Heldigvis er det sånn at folk i Honningsvåg åpner dørene sine, sier elevkonsulent Kjersti Røst til Radio Nordkapp. 

--Nesten halvparten av elevene som går på skolen, er borteboere. I flere klasser er det et stort flertall som er borteboere. Vi er en liten skole og det er veldig fint for da kan vi se den enkelte. Vi kan fange opp ting og vi kan være der når folk trenger oss. Vi skal legge til rette sånn at folk ikke bare har en veldig fin skoledag, men også legge til rette at folk skal trives på fritiden, sier Røst. 

--Man føler jo veldig mange ganger at man bor i en liten storby. Veldig mange som kommer hit blir sjokkert over at det bare bor 3 000 her, for det skjer så mye. Vi har festivaler og det er arrangement året rundt. Jeg synes at vi bor på en veldig levende plass. Vi må bare være optimistiske på at plassen skal blomstre, sier Røst. 


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS