Flest ryddeaksjoner i Nordland
Pandemien satte ingen stopper for ryddeåret 2020. Over 4 100 ryddeaksjoner ble gjennomført, og 1 400 tonn søppel ble fjernet langs vårt vidstrakte land. (Foto: Hold Norge Rent)

Flest ryddeaksjoner i Nordland

Til tross for flere store ryddeaksjoner i Nordkapp i fjor, er ikke Finnmark på topp på listene i Rydderapporten for 2020.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.07.2021 03:45

En spørreundersøkelse i regi av Hold Norge Rent viser at hele 35 prosent av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste ti årene.

I 2020 hadde Strandryddedagen tiårsjubileum. I forbindelse med jubileet og lanseringen av det nye verktøyet for frivillig opprydding, Rydde, gjennomførte Hold Norge Rent en undersøkelse om frivillig opprydding og bruk av digitale verktøy. Undersøkelsen viser at hele 35 prosent av befolkningen over 15 år har deltatt på én eller flere ryddeaksjoner i løpet av de siste ti årene. Dette tilsvarer rundt 1,5 millioner nordmenn.

Nå foreligger Rydderapporten for 2020, og tross pandemien gjennomførte ryddemiljøet over 4 100 ryddeaksjoner og fjernet over 1 400 tonn søppel.

Nordland topper listen over antall ryddeaksjoner per fylke med Vestland på andreplass og Viken på tredjeplass. Nordland topper også listen over antall kilo innsamlet avfall per fylke med Vestland på andreplass og Møre og Romsdal på tredjeplass.

På førsteplass over antall frivillige per fylke kommer Rogaland med Innlandet på andreplass og Møre og Romsdal på tredjeplass.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS