Kristoff er kaptein når landslaget deltar i Arctic Race of Norway
Alexander Kristoff vinner 4. etappe av Arctic Race of Norway i Tromsø i 2014. (Foto: ARN/Pauline Ballet)

Kristoff er kaptein når landslaget deltar i Arctic Race of Norway

Det norske landslaget deltar i Arctic Race of Norway 2021.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.07.2021 21:45

Norges Cykleforbund stiller med et eget landslag under Arctic Race of Norway i august. Alexander Kristoff blir kaptein på landslaget med flere av de største norske sykkelprofilene.

Kristoff har blant annet fire etappeseire i Tour de France. Han har også vunnet fem etapper i Arctic Race of Norway, og ble nummer to sammenlagt i 2014. I tillegg til Kristoff stiller landslaget blant andre med Sven Erik Bystrøm og Andreas Leknessund. Tromsøværingen Leknessund får virkelig konkurrere på hjemmebane når det nå er klart at hele første etappe går gjennom hjemkommunen. Leknessund vant NM i temporitt i 2020, og tok EM-gull i U23-temporittet samme år. Bystrøm ble norgesmester i landeveissykling i 2020, og U23-verdensmester i samme øvelse 2014.

Ved at landslaget stiller til start får de beste norske syklistene som ikke deltar med sine respektive profflag, en mulighet til å konkurrere i vakker nordnorsk natur, foran et entusiastisk hjemmepublikum. Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes mener Arctic Race of Norway er et fint utstillingsvindu for Norges beste ryttere.

--Dette blir et godt sportslig opplegg med god matching for landslaget. I og med at Arctic Race of Norway følges over hele verden, er det i tillegg en fin anledning for våre ryttere til å vise seg frem, sier Sørnes i en pressemelding. 

Daglig leder i Arctic Race of Norway er glad for at landslaget tar turen nordover.

--Gjennom landslagets deltakelse får vi med de beste norske rytterne. Det er strålende i seg selv, men jeg tenker også at det er bra for rekrutteringen til sykkelsporten at unge talenter får se landslaget på nært hold, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway. 

Landslaget
Det norske landslaget til Arctic Race of Norway 2021: 
1. Alexander Kristoff – UAE
2. Sven Erik Bystrøm – UAE
3. Andreas Leknessund – DSM
4. Ådne Holter – Lillehammer CK
5. Ludvik Holstad – Lillehammer CK
6. Andre Drege – Lillehammer CK


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS