Mange vil ha sommerjobb som fisker
Indre havn, Honningsvåg. (Arkivfoto)

Mange vil ha sommerjobb som fisker

Ungdomsfiskeordningen er mest populær i Troms og Finnmark.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.07.2021 20:00

Ungdomsfiskeordningen er en populær sommerjobb. Mest populær er ordningen for ungdommene i Troms og Finnmark med 247 påmeldte. 

Så langt i år har 502 ungdommer meldt seg til ungdomsfiskeordningen i 2021, og det er fortsatt mulighet til å registrere seg som ungdomsfisker. I tillegg er det 158 påmeldte i Troms og Finnmark til den nye ordningen av fangst av kongekrabbe under ungdomsfiskeordningen.

--Nå er ungdomsfisket godt i gang. Det er flott å se at så mange ungdommer også i år ønsker å få et innblikk i fiskeryrket. Forhåpentligvis gir dette mersmak for flere av ungdommene til å velge dette som yrke. Samtidig er det en fin anledning til en sommerjobb der de tjener gode penger, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i en pressemelding. 

Ordningen er for de mellom 12 og 25 år og gjelder fra 14. juni til 6. august. For deltakelse i ordningen av fangst av kongekrabbe kan ungdom søke det året de fyller 16 år.

Fylkesvis fordeling av ungdomsfiskerne (slik fordeler søknadene seg pr 14. juli 2021: 
Troms og Finnmark: 247 (i tillegg er det 158 påmeldte til den nye ordningen av fangst av kongekrabbe under ungdomsfiskeordningen)

Vestland: 116
Nordland: 49
Rogaland: 38
Agder: 20
Trøndelag: 20
Møre og Romsdal: 7
Vestfold og Telemark: 3
Viken: 3


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS