Troms og Finnmark med flest drukninger i år
67 prosent av de som har omkommet i drukningsulykker så langt i år var 60 år eller eldre. (Foto: Redningsselskapet)

Troms og Finnmark med flest drukninger i år

Troms og Finnmark fylke topper dessverre statistikken for antall drukninger.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.07.2021 11:00

18 mennesker har druknet så langt i sommer, 16 personer i juni og to hittil i juli. Det viser tall fra Redningsselskapet. 

Redningsselskapets drukningsstatistikk viser at totalt 18 personer har omkommet i drukningsulykker så langt denne sommeren. I år har 41 personer druknet i Norge. 

--Enhver ulykke er én for mye. Det er likevel positivt å se at det har vært forholdsvis få drukningsdødsfall i første halvdel av juli, tross godt vær over hele landet og at de fleste av oss ferierer hjemme og gjerne nær sjø og vann, sier Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet, i en pressemelding. 

Rundt 40 prosent av drukningsulykkene skjer i sommermånedene juni, juli og august. De siste tre årene har 40 personer druknet hver sommer. I juli i fjor omkom elleve personer, mens det var hele 18 drukningsulykker i juli i 2019.

Troms og Finnmark 
Når det gjelder fylkesfordelingen, så topper Troms og Finnmark denne triste statistikken med ni registrerte drukningsdødsfall så langt i år. I Vestland fylke er det registrert sju drukninger, mens Vestfold og Telemark fylke har registrert fem drukningsulykker. Oslo er det eneste fylket uten drukningsdødsfall så langt i år, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. 


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS