Innbyggere i nord er mer opptatt av å støtte norske produsenter
For mange i nord er det viktig å støtte norske produsenter ved kjøp av tomater. (Illustrasjonsfoto)

Innbyggere i nord er mer opptatt av å støtte norske produsenter

Nordstat har gjennomført en undersøkelse for Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.07.2021 03:45

En undersøkelse gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 45 prosent av befolkningen i Nord-Norge ønsker å støtte norske produsenter når de skal handle tomater. Kun tre av ti i Oslo svarer det samme.

--Det å støtte norsk næringsliv og velge kortreist oppgis som de viktigste årsakene, og vi ser en tendens til at det er blitt viktigere med norskprodusert mat etter pandemien. I tillegg viser undersøkelsen at dette blir viktigere med alderen. Unge er mer prissensitive, og velger oftere det billigste alternativet, sier ernæringsrådgiver Iselin Sagen, som jobber for Opplysningskontoret for frukt og grønt.  

Smak er også en årsak til at nordnorske innbyggere velger norskproduserte tomater. Ifølge tall fra undersøkelsen synes to av fem i nord at norske tomater er bedre eller like gode som de du får i Syden.

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen ble gjennomført i felt av Nordstat sitt panel på internett i perioden 5. mai til 12. mai 2021 på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Tallene er vektet basert på et landsrepresentativt utvalg av personer fra 15 år og eldre. Den totale basen i undersøkelsen er 1 015 respondenter. Basen i Nord-Norge er på 92 respondenter.


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS