Oppstart på bygging av Finnmark landforsvar
I Porsangmoen leir kommer det et nytt renseanlegg og en mannskapsforlegning. Utenfor leiren nye oppføres det nye befalskvarter. (Foto: Forsvarsbygg)

Oppstart på bygging av Finnmark landforsvar

Forsvarsbygg mener nye fasiliteter ved garnisonen i Porsangmoen, gir ringvirkninger for næringslivet lokalt og regionalt.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2021 01:24

I juli ble det signert tre kontrakter for å ruste opp Porsangmoen leir knyttet til oppbyggingen av Finnmark landforsvar. Det skal bygges en ny mannskapsforlegning, et nytt renseanlegg og nye befalskvarter utenfor leiren.

Disse tre prosjektene var viktige å få realisert først siden det er personellrelatert, og har stor betydning for rekruttering og trivsel til de som skal tjenestegjøre på Porsangmoen. Oppbyggingen av Forsvaret i Finnmark er én av de tre viktigste prioritetene til både Forsvaret og Forsvarsbygg. Til sammen er det nå skrevet kontrakter for vel 211 millioner kroner inkl. mva, melder Forsvarsbygg. 

Ringvirkninger på næringslivet i Finnmark
Nye fasiliteter ved garnisonen i Porsangmoen er viktig for å bygge forsvarsevne. Nytt renseanlegg er vesentlig for sikker drift av en leir som blir større, og nye boforhold for mannskap og befal bidrar til å skape trivsel i tjenesten. Forsvarsbygg er totalleverandør av eiendom, bygg og anlegg til Forsvaret. Dette gir også gode ringvirkninger på næringslivet både lokalt og regionalt når kontrakter signeres, ifølge Forsvarsbygg. 


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS