Kan ikke gjøre en fjerdedel av Norge oransje
Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo. (Foto: Trond Magne Henriksen)

Kan ikke gjøre en fjerdedel av Norge oransje

Fylkesrådslederen mener regjeringen har vært snever og lite opptatt av avstander og ulikt smittenivå.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.07.2021 11:01
Sist oppdatert : 09.07.2021 11:03

Helt feil å gi Troms og Finnmark oransje farge. Det blir som å stenge ned Oslo fordi det er koronasmitte i Trøndelag. Dette sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) etter at hele Troms og Finnmark har blitt oransje på Europas smittekart.

--Jeg må minne om at Troms og Finnmark utgjør rundt en fjerdedel av Norge i areal. Derfor blir det fullstendig feil å definere hele regionen som oransje med tanke på koronasituasjonen, sier Mo. 

--Smittesituasjonen er litt negativ i Tromsø akkurat nå, mens bildet er helt annerledes for resten av regionen. Det er 900 kilometer til Øst-Finnmark, derfor kan man ikke stenge ned 23 prosent av Norge, advarer Mo.

Frykter konsekvensene
Fylkesrådslederen frykter at fargeleggingen kan gjøre det enda verre for en allerede hardt prøvet reiselivsnæring i nord. 

--På bakgrunn av arealstørrelsen og avstandene så må norske myndigheter si ifra om realitetene, det vil si geografien vår. Dette kan vi ikke akseptere. Dersom turister fra andre land får innreisetrøbbel hit på grunn av at hele Troms og Finnmark stemples som oransje nivå, kan vi sammenligne det med at er det smitte nord i Trøndelag, så måtte resten av landet stenges ned, sier Mo. 

--Dette er nok et eksempel på hvor galt det kan gå med regioninndelingen, poengterer Mo.

Vaksinefordelingen
Mo kritiserer regjeringen for skjevfordelingen av vaksiner. 

--Da smittesituasjonen i hovedstaden økte så voldsomt, så tok den samme regjeringen grep. Det resulterte i at mange kommuner her i nord med liten smitte måtte gi fra seg vaksiner til fordel for Oslo. Når det så kom smitte i byer hos oss, så var befolkningen lite vaksinert. Det sier Bjørn Inge Mo. 

Sett fra hovedstaden
Fylkesrådslederen mener regjeringen har vært snever og lite opptatt av avstander og ulikt smittenivå. 

--Vi så det samme med fotball for de yngste; det var et hovedstadsperspektiv som Solberg-regjeringa hadde. Det var ingen problem å spille fotballkamper mot lag i samme kommune.  I Oslo er det hundrevis av lag. Men i nord er det ofte kun ett lag i samme aldersgruppe, men det fikk ikke lov å spille i nabokommunen. Forstå det den som kan, avslutter Mo.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS