Fortsetter samarbeidet om fosterhjem etter suksess
Etter at vi startet samarbeidet med Arctic Race har antall familier som kommer til oss i ukene før, under og etter sykkelrittet, økt med 100 prosent og mer, sier regiondirektør Pål Christian Bergstrøm i Bufetat region nord. (Foto: ARN)

Fortsetter samarbeidet om fosterhjem etter suksess

Avtalen mellom Arctic Race of Norway og Bufetat har vært en suksess.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.06.2021 20:00

Da sykkelrittet Arctic Race of Norway begynte samarbeidet i 2015 ble antall henvendelser om å bli fosterhjem fordoblet. Nå forlenger Bufetat og Arctic Race of Norway samarbeidet i tre år til.

Bufetat Region Nord har vært en ikke-kommersiell samfunnspartner med Arctic Race of Norway siden 2015. Målet med samarbeidet er å øke kunnskapen rundt behovet for fosterfamilier og rekruttere flere fosterhjem. Nå forlenges partnerskapet med tre år.

Pål Christian Bergstrøm, regiondirektør i Bufetat Region Nord, er glad for den muligheten samarbeidet med sykkelrittet gir for å nå ut til så mange som mulig. For Bufetat har samarbeidet vært en stor suksess.

--Vår oppgave er å bruke arrangementet som en arena til å få frem et viktig budskap. Etter at vi startet samarbeidet med Arctic Race har antall familier som kommer til oss i ukene før, under og etter sykkelrittet, økt med 100 prosent og mer, sier Pål Christian Bergstrøm, regiondirektør i Bufetat Region Nord, i en pressemelding. 

Det er behov for rundt 200 fosterhjem årlig i Nord-Norge. Etter at Norge stengte ned på grunn av koronapandemien, falt antall henvendelser som en stein. Men etter at partene publiserte en video der Bergstrøm snakket med sykkelrittets ambassadør, Thor Hushovd, om situasjonen og hva som kreves, var det flere som tok kontakt.

--Den videoen var det mange som så, og den hadde en umiddelbar effekt. Det er viktig for barn som venter på et nytt hjem, at det til enhver tid er nye fosterforeldre tilgjengelig, Men modningsprosessen for å bli fosterhjem er ofte lang, og det er utrolig viktig at Arctic Race of Norway bidrar til at folk faktisk tar kontakt, forteller regiondirektør Pål Christian Bergstrøm.

Fosterfamilie 
Sonja og Stig Mortensen er to av fosterforeldrene som bestemte seg for å bli en fosterfamilie etter å ha vært tilskuere under Arctic Race of Norway.

--Vi hadde tenkt på å bli et fosterhjem i mange år. I 2015 var vi på Arctic Race of Norway i Evenskjær. Da la merket vi oss Bufetats budskap om fosterhjem og bestemte oss for å ta kontakt når vi kom hjem, sa Sonja Mortensen til NRK i 2018.

Mer enn et sykkelritt 
Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway mener samarbeidet viser at et sykkelritt kan være så mye mer.

--Vår visjon er å være mer enn et sykkelritt. Jeg synes derfor det er utrolig gledelig at vi kan brukes som et verktøy til å rekruttere nye familier som ønsker å vite mer om å bli fosterhjem. Nå håper vi også i årene fremover kan bidra til at enda flere barn som trenger det, kan få et nytt hjem, avslutter Dybdal.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS