Simen Holvik har brukt løping som terapi
Simen Holvik har ankommet Honningsvåg. Torsdag morgen starter rekordforsøket Nordkapp-platået – Lindesnes.

Simen Holvik har brukt løping som terapi

Simen Holvik har en sterk historie i bagasjen før rekordforsøket.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.06.2021 17:22
Sist oppdatert : 28.06.2021 17:34

Simen Holvik, mannen som skal sette rekord Nordkapp-platået – Lindesnes, har brukt løping som terapi etter at kona døde i 2019. 

--Løping ble egentlig redningen for meg i forhold til situasjonen jeg havnet i med et plutselig, ekstremt brutalt kreftdødsfall. Det sier Simen Holvik til Radio Nordkapp. 

Mandag formiddag ankom Holvik Honningsvåg. Her skal han slappe av, besøke puber, ta bilder og nyte naturen, før løpeturen starter fra Nordkapp-platået torsdag morgen. 

Holvik startet med løping i 2015. Han tok tak i livet sitt etter at fastlegen mente han levde usunt med lite bevegelse, ølbrygging og grillmat. Simen Holvik har hatt en enorm utvikling på seks år. Han er nå på landslaget i 24-timers-løp. 

Holvik har fått enorm respons etter at prosjektet Nordkapp-platået – Lindesnes ble kjent. Den beste responsen er historiene fra enkeltmennesker som håndterer kriser med bakgrunn i historien Holvik forteller. 

--Målsettingen er å følge planen jeg har lagt. Jeg har satt opp 27 byer jeg skal igjennom. Jeg skal ankomme Lindesnes 27. juli. Jeg har to unger som står og venter på Lindesnes. Jeg må levere, være smart og komme meg fram, sier Holvik. 

Etter den lange løpeturen skal Simen ha ferie sammen med de to ungene. 

Holvik innrømmer at det han skal gjøre er på kanten av det som er mulig for en menneskekropp. Det er det som gjør hele prosjektet spennende. 

Nå er den uoffisielle rekorden på 42 dager, ni timer og seks minutt. Det er Erik Nossum som har den uoffisielle rekorden.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS