Lavmælt optimisme i reiselivsnæringen
Nordkapp-platået, ett av stedene i Nord-Norge som i normale år får besøk av mange tusen turister. (Arkivfoto)

Lavmælt optimisme i reiselivsnæringen

NHO Reiseliv har vært i kontakt med medlemmene gjennom en medlemsundersøkelse.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.06.2021 16:00

NHO Reiseliv har i juni gjennomført medlemsundersøkelse blant 51 reiselivsbedrifter i Troms og Finnmark. Det er lavmælt optimisme i reiselivsnæringen, ifølge tallene fra undersøkelsen. 

Undersøkelsen forteller at reiselivsbedrifter har kommet i gang med gjenåpningen og møter sommeren med en viss optimisme. Etter at myndighetene innførte trinn 2 i gjenåpningsplanen i slutten av mai begynte situasjonen å bedre seg på landsbasis. Permitterte har fått tilbake jobben, omsetningen stiger og konkursfrykten har sunket. Samtidig svarer halvparten av reiselivsbedriftene i Troms og Finnmark som deltok i undersøkelsen, at de tror omsetningen er på samme nivå som før de ble rammet av pandemien, først ved utgangen av 2022.

--Reiselivsbedriftene mangler fortsatt tilgang til utenlandsmarkedet. For selv om mange nordmenn vil feriere i Norge i sommer, betyr et fravær av utenlandske gjester, betraktelig færre bestillinger enn normalt. Det sier Mona Saab, president i NHO Reiseliv, samt eier og driver reiselivsbedriften Big Fish Adventure på Sørøya.

--Det er stadig slik at det er her nord at bedriftene sliter mest med å betale regninger og at konkursfrykten er størst. Det viser at vi fortsatt har utfordrende tider foran oss. Det sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, i en pressemelding. 

Pilene begynner likevel som smått å peke oppover for reiselivsbedriftene i Troms og Finnmark. 

--Dette er vel unt, særlig fordi mange har mistet verdifull kompetanse og sliter med å få tilbake de man har permittert som følge av koronarestriksjoner, sier presidenten i NHO Reiseliv. 

--At reiselivet nå er på vei tilbake som en viktig vekstnæring, betyr mange spennende jobbmuligheter for de som vurderer å satse på reiselivsbransjen. Min oppfordring er: gjør det - sammen kan vi skape arbeidsplasser, levende lokalsamfunn og et tilbud av reiseliv som vi stolt kan ønske velkommen til, avslutter Saab.


Annonse:
https://www.facebook.com/honningsvagmusikkforening


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS