Ønsker å legge strømkabel til Skarsvåg
Fra en av feilene på Skarsvåg-linja i vinter.

Ønsker å legge strømkabel til Skarsvåg

Repvåg Kraftlag kan konkludere med en tålmodig befolkning i Skarsvåg.
Radio Strømlaus
Raymond Elde
Publisert : 14.06.2021 09:44
Sist oppdatert : 14.06.2021 09:56

Repvåg Kraftlag har ute på anbud arbeidet med å legge strømkabel fra Skipfjordhøyda til Skarsvåg.

--Det er gjort utbedring av Skarsvåg-linja gjennom årenes løp, men de!Feil på linja til Skarsvåg i mars 2021n er gammel og veldig værutsatt. Nå prosjekterer vi kabel til Skarsvåg. I dag ser det ut til at prosjektet vil koste ti millioner kroner, sier Stein Bjørgulv Isaksen, nettsjef i Repvåg Kraftlag, til Radio Nordkapp. 

--Kravene til ei luftlinje har blitt så strenge, at det er ikke så stor kostnadsforskjell mellom kabel i jorda og luftstrekk. Fordelen med kabel er at den er ikke værutsatt, sier Isaksen. 

--Hvis alt går etter planen blir det lagt seks kilometer med kabel før vinteren setter inn, langs gammelveien til Skarsvåg. Så kommer det 2,5 kilometer med kabel på hver side høsten 2022 og 2023, sier Svein Iversen, prosjektleder i Repvåg Kraftlag. 

I fjor var Repvåg Kraftlag ferdig med å legge ny høyspentkabel til Skipsfjordhøyda fra Storbukt. Kamøyvær forsynes nå via kabel og gammellinja fra Storbukt, via Østerelva. Skipsfjorden til Kamøyværkrysset har blitt revet. 

--Når vi har feil på linja til Skarsvåg er de som bor i Skarsvåg tålmodige og skjønner at det tar tid å reparere feil i uvær, sier Iversen. 

Repvåg Kraftlag blir straffet økonomisk når kundene er uten strøm. 

--Det begynner etter hvert å bli store beløp når Skarsvåg-linja er ute. Det er også et argument for at noe må gjøres med leveringssikkerheten til Skarsvåg og Nordkapp-platået, sier Isaksen. 


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS