Dovett på tur
Kjevik, ett av mange av turområdene på Magerøya. (Arkivfoto)

Dovett på tur

Norsk Friluftsliv med tips for dobesøk i naturen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.06.2021 01:19

Er du en av de mange som skal ut i naturen i sommer? I så fall vil Norsk Friluftsliv at du skal ta med deg dopapiret ditt hjem.

Nordmenns interesse for friluftsliv har aldri vært høyere. Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv mener det er flott at mange kommer seg ut på tur, men er bekymret for forsøpling både på populære turistmål og i nærnaturen.

Nå har de en klar oppfordring til alle som skal ut i norsk natur i tiden framover.

--Det er på tide at folk lærer seg dovett på tur. Ingen har lyst til å komme over synlige spor etter andres dobesøk når de er i naturen, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, i en pressemelding. 

Norsk Friluftslivs fem tips for dobesøk i naturen
1.Vær forberedt, og ha med deg det du trenger ut. Det inkluderer dopapir, håndsprit, en liten spade og en plastpose, gjerne med ziplock, til brukt papir, bind og tamponger.
2.Gå langt unna stien. Beveg deg bort fra stier, teltplasser, rasteplasser og andre steder hvor det er sannsynlig at andre går.
3.Finn et sted et godt stykke unna vann. Gå minst 100 meter unna bekker, elver eller innsjøer der turfolk fyller vannflasken sin, fisker og bader. Dette er viktig for å hindre forurensning av bekker eller vann.
4.Grav et hull i bakken. Er du i skogen og bakken er myk, kan du grave et hull, omkring 20 cm dypt. Når du er ferdig, fyll igjen med jord, steiner, mose eller kvister.
5.Ta med dopapiret hjem. Naturen bruker to til fire uker, enkelte ganger flere måneder, på å bryte ned dopapiret. Det er heller ikke hyggelig for andre å komme over tegn etter dobesøket ditt. Dersom du brenner bål, kan papiret også brennes der.


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS