Samarbeider med Idretten Skaper Sjanser
Samarbeid mellom Arctic Race of Norway og Idretten Skaper Sjanser. (Foto: Idretten Skaper Sjanser)

Samarbeider med Idretten Skaper Sjanser

Helseminister Bent Høie (H) er full av lovord om samarbeidet mellom Arctic Race of Norway og Idretten Skaper Sjanser.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.06.2021 01:24

Sykkelrittet Arctic Race of Norway har inngått et samarbeid med Idretten Skaper Sjanser. 

--Vi syns det er utrolig flott å få være en arena for mennesker som trener seg ut av rusavhengighet, sier Knut-Eirik Dybdal, daglig leder for sykkelrittet, i en pressemelding. 

Kan 35 rusavhengige sykle nærmere 700 kilometer på fire dager? Ja! Det skjer under sommerens vakreste eventyr i nord: Rittet Arctic Race of Norway.

--Arctic Race er en fantastisk mulighet som synliggjør oss. Vi inkluderes, og våre utøvere med sine utfordringer, blir ansett som fullverdige deltakere og medlemmer av idrettsfamilien, sier Morten Nyborg, daglig leder i Idretten Skaper Sjanser.

Foreningen har lavterskel aktivitetstilbud for mennesker på siden av samfunnet, mennesker som har tatt et livsviktig valg: Å komme seg ut av rusavhengighet.

De 35 syklistene tråkker nå for å være klare til dagsetapper på opptil 18 mil i Arctic Race of Norway i begynnelsen av august.

--Jeg elsker utfordringer, og jeg har hatt store utfordringer siden jeg ble født, sier utøver Ole Magnus Hansen Kvernevik, som mange vil huske fra dokumentaren «Petter Uteligger – Idretten Skaper Sjanser» på TV 2 og TV 2 Play i vinter.

Da var han med på Gatelaget til Fredrikstad. Nå er han også med i sykkelgruppa, sammen med kona Carina.

Ole Magnus forteller hvordan sykling har endret hans hverdag.

--Etter mange mil i livets nedoverbakke, får jeg nå all frustrasjon og negative tanker om fortiden i harde tråkk ned i pedalen. Endelig kan jeg nyte nedoverbakkene og bite tenna sammen i oppoverbakkene. Dette har gitt meg så mye av mestring og selvrespekt. Jeg er ikke lenger den jeg var, takket være Idretten Skaper Sjanser, sier Hansen Kvernevik. 

Foran i løypa med Thor Hushovd
Når startskuddet går for proffsyklistene i Tromsø 5. august, ligger utøverne i Idretten Skaper Sjanser foran i løypa. De starter grytidlig om morgenen, men sykler nøyaktig samme etapper som proffene.

På fire dager vil syklistene tråkke nærmere 700 kilometer. 

Rittets ambassadør, tidligere proffsyklist Thor Hushovd og vinner av første utgave av Arctic Race of Norway i 2013, har lovet å sykle med Idretten Skaper Sjanser på en av etappene.

Helseminister Bent Høie (H) er full av lovord om samarbeidet mellom Arctic Race of Norway og Idretten Skaper Sjanser.

--Jeg har fulgt disse utøverne gjennom to år nå, og er dypt imponert over arbeidet hver enkelt utøver gjør og av foreningen Idretten Skaper Sjanser. Det gleder meg stort at mange flere i inn- og utland vil bli kjent med dette viktige arbeidet når 35 syklister nå skal delta i Arctic Race of Norway, sier helseminister Bent Høie.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS