Hurtigruten trapper opp til full drift i juli
Hurtigruten skal være i full drift i juli. (Illustrasjonsfoto)

Hurtigruten trapper opp til full drift i juli

Samferdselsdepartementet har avtaler om elleve skip i trafikk mellom Bergen og Kirkenes Hurtigruten Norge skal drifte sju av skipene i avtalen.
Hurtigruten
Raymond Elde
Publisert : 05.06.2021 21:45

Hurtigruten Norge setter fra juli alle de sju skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift. Selskapet håper på en travel sommer for reiselivet langs hele norskekysten.

--Dette er en nyhet vi har gledet oss til å komme med. Nå trapper vi opp til full drift med sju skip i juli, og vi har stor tro på sommeren, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge, i en pressemelding. 

Regjeringen har nå åpnet for at nordmenn kan reise innenlands igjen. Ifølge en rapport utarbeidet av Innovasjon Norge, vil sju av ti nordmenn feriere i eget land i sommer. En fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv viser det samme. Det er også flere som sier de vil reise på ferie i år enn i fjor.

Hurtigruten seiler nå med fem skip med anløp annenhver dag. 

--Reiselivsnæringen i Norge har hatt det knalltøft. Derfor blir sommeren viktig når landet nå åpner igjen, og reiselivet kan legge ut landgangen. Det er inspirerende å se at så mange planlegger å gjøre alvor av norgesferien i sommer, sier Felin.

Nye bookingtall for Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expedition viser at det er stor reiselyst, både i det norske og de internasjonale markedene. Det er en vekst på 45 prosent i bookingtallene for 2022, sammenlignet med bookingene før pandemien.

--Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping. Vi tilpasser oss løpende regjeringens gjenåpningsplan, råd og anbefalinger, og har omfattende smittevernrutiner på plass, sier Felin.

Samferdselsdepartementet har avtaler om elleve skip i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å sikre det som i snart 130 år har vært livsnerven langs kysten. Hurtigruten Norge skal drifte sju av skipene i avtalen.

--Hurtigruten Norge og kysten har vært på en utrolig reise de siste ti årene. Sammen med alle våre lokale partnere langs kysten har vi bygd et reiselivseventyr. Når vi nå trapper opp til full drift, er det ikke bare viktig for Hurtigruten Norge. Det vil også skape aktivitet, verdier og muligheter for alle våre lokale samarbeidspartnere, avslutter Felin.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS