Stor oppgang i innenlands feriereiser
Kraftig vekst i reiser innenlands i år sammenlignet med i fjor. (Illustrasjonsfoto)

Stor oppgang i innenlands feriereiser

Statistisk sentralbyrå har presentert tall fra reiseundersøkelsen.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 29.05.2021 21:45

Til tross for mange koronarestriksjoner dro nordmenn på 1,3 millioner flere reiser innenlands i 1. kvartal 2021 sammenlignet med 1. kvartal 2020. 

Reiseundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå, viser at nordmenn dro på 4,3 millioner reiser i perioden januar til mars 2021.

1. kvartal i fjor var normalt frem til regjeringen innførte de første reiserestriksjonene i midten av mars. Dermed var bare slutten av kvartalet berørt av reiserestriksjoner. I år var hele 1. kvartal preget av strenge reiserestriksjoner. Samtidig startet påsken, som ofte påvirker tallene mye, i 1. kvartal i år, mens den i fjor startet i 2. kvartal.

I 1. kvartal i år var det en økning i feriereiser på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Feriereiser innenlands økte med 1,7 millioner, mens feriereiser utenlands falt med 0,9 millioner.

Ni av ti feriereiser innenlands hadde ikke-kommersiell innkvartering, som for eksempel turer på hytta. Det var en kraftig økning i denne typen reiser sammenlignet med samme kvartal i 2020, ifølge reiseundersøkelsen. 


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS