Vil etablere KystNor
Roger Hansen, styreleder i Fiskarlaget Nord. (Arkivfoto)

Vil etablere KystNor

Roger Hansen mener etablering av KystNor vil være en fordel for Norges Fiskarlag.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 05.05.2021 13:33

Fiskarlaget Nord ønsker å etablere KystNor, en landsdekkende gruppeorganisasjon for eiere av kystfartøy og mannskap. Fortrinnsvis skal organisasjonen etableres innenfor Norges Fiskarlag. 

Årsmøtet i 2020 vedtok å melde Fiskarlaget Nord ut av Norges Fiskarlag. I henhold til møtelovene vil utmeldingen tre i kraft etter årsmøtet i 2023. 

--Arbeidsordren fra årsmøtet til styret var å finne løsninger som kan bidra til å sikre og styrke organisasjonsalternativet for kystfiskerne. Årsmøtet mente videre at flere grunnleggende forhold måtte endres for å få fram et tilfredsstillende alternativ for kystfiskerne, sier Roger Hansen, leder i Fiskarlaget Nord, til Radio Nordkapp. 

--Ett av de viktigste målene for opprettelse av gruppeorganisasjonen KystNor er å bygge opp større kompetanse og ressursen til å foreta saksutredninger. Organisasjonen skal være en aktiv aktør i politiske saker som er viktig for kystfiskerne. Opprettelsen av KystNor vil medføre endringer av i fordelingen av oppgaver innad i Norges Fiskarlag. Samlet sett vil dette være en styrke for Norges Fiskarlag, sier Hansen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS