Ett skritt nærmere ny tunnel til Nordkapp
Samferdselsminister Knut Arild Hareide berømmer Skanska og Statens vegvesen etter gjennomslaget i den nye Skarvbergtunnelen. (Foto: Tor Livius Midtbø/SD)

Ett skritt nærmere ny tunnel til Nordkapp

Samferdselsministeren fornøyd med gjennomslag i den nye Skarvbergtunnelen.
E69
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.05.2021 13:27
Sist oppdatert : 04.05.2021 14:55

Ny milepæl for arbeidet med Skarvbergtunnelen.

--Denne regjeringen har sørget for utbygging av veier i hele landet. Det gjør hverdagen enklere for folk og næringsliv. Det gir også arbeid. Nå har vi fått gjennomslag i Skarvbergtunnelen. Det betyr at det er hull gjennom hele fjellet på veien til Nordkapp. Det er et viktig skritt mot ny og trafikksikker vei for både bilister og myke trafikanter, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding. 

Dagens avfyrte salve sørget for hull i den nye Skarvbergtunnelen. Den nye tunnelen er eneste vei mellom E6 og Nordkapp kommune. En vei som brukes mye av både turister og innbyggerne. ‘

--Nordkapp er et populært turistmål. Samtidig er det hjemmet til mange som bruker veien året rundt. Næringslivet er også avhengige av denne veien. Det var på tide med en ny Skarvbergtunnel, og nå ser vi bokstavelig talt lyset i enden av tunnelen, sier Hareide.

Forsinket prosjekt
Fjellet har vært mer arbeidskrevende enn antatt, så det har tatt tid å bore og sprenge seg gjennom. Det betyr også forsinkelser i prosjektet, som nå er ventet å åpne andre halvår 2022.

--Jeg vil berømme Skanska og Statens vegvesen. De har møtt på betydelige utfordringer. Dette har de løst på en god måte. Det er vanskelig å bygge vei gjennom fjell i koronatid, men nå er noe av det vanskeligste arbeidet forbi. Jeg håper det vil være mulig å åpne tunnelen neste år, sier samferdselsministeren.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS