Arbeidsrettssaken: Ordføreren er skuffet
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Arbeidsrettssaken: Ordføreren er skuffet

Jan Olsen deler sitt syn på dommen i arbeidsrettssaken.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 03.05.2021 13:50
Sist oppdatert : 03.05.2021 15:01

Jan Olsen (SV), ordfører i Nordkapp, er skuffet over at Nordkapp kommune tapte arbeidsrettssaken Einar Hauge fremmet for Vestre Finnmark tingrett. 

--Vi er selvfølgelig skuffet over rettens flertall som mener at arbeidstakervernet til en avtroppende midlertidig tilsatt direktør er sterkere enn arbeidsgivers styringsrett. Det har ordfører Jan Olsen skrevet i en pressemelding

--Flertallet sier at et styre ikke kan gripe inn når en avtroppende midlertidig direktør skal gjøre disposisjoner som begrenser påtroppende direktørs handlingsrom. Dette bør alle arbeidsgivere merke seg.
Mindretallet mener det ikke er grunnlag for verken erstatning eller oppreisning siden Einar Arild Hauge fikk lønn ut ansettelsesperioden, at Hauge selv bidro til det påståtte økonomiske tapet ved ikke å samarbeide med kommunen og ved å gå ut i media, sier Olsen i pressemeldingen. 

--Vi er fortsatt av den oppfatning av at det var riktig å be Einar Arild Hauge trå til side da det ble gjort. Kommunedirektør Stig Kjærvik ville blitt begrenset i sitt arbeid dersom Einar Arild Hauge hadde fått anledning å gjennomføre sine planer i strid med ønskene til fast tilsatt kommunedirektør. Søksmålet, rettsaken og dommen med dissens, viser også at så fremt man har ressurser nok i ryggen og kan engasjere landets dyreste advokater så kan man vinne fram. Det er et av samfunnets virkelige paradoks at ressurssterke direktører synes å ha et sterkere arbeidstakervern enn vanlige ansatte, sier Olsen. 

--Advokaten vår har ikke vurdert dommen. Det er ikke avgjort om det blir anke, sier Olsen, til NRK.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS