Mange kommuner synes det er krevende
Trygve Slagsvold Vedum og Nikolai Astrup i Stortingets spørretime. (Foto: Skjermdump Stortingets nett-TV)

Mange kommuner synes det er krevende

Kommunalministeren mener det er krevende for mange små kommuner, blant annet krevende å bygge opp fagmiljø.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 30.04.2021 21:25

Mange kommuner kjenner i dag hvor krevende det er å gi alle tjenester til innbyggerne. Det er krevende å stå alene. Det er krevende å bygge gode fagmiljø, sa kommunalministeren i Stortinget på onsdag. 

--Statsråden skrev i vinter en kronikk i Adresseavisen med tittelen «Kommunereformen er ikke over». Her argumenterte statsråden med at frivillighetslinjen har «gjort det vanskelig å ha en helhetlig tilnærming til reformen og å sikre en effektiv gjennomføring». Kan statsråden garantere at ingen flere kommuner vil bli slått sammen med tvang dersom Høyre fortsetter i regjering etter høstens valg? Det spurte Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, om i Stortingets spørretime. 

--De kommunesammenslåingene som er gjennomført er stor grad gjennomført frivillig. Det har bare vært tvang i enkelte tilfeller, hvor mange kommuner har vært involvert. Jeg har ikke noe selvstendig mål om å endre Norge, men Norge er endret. Forutsetningen har endret seg dramatisk siden 60-tallet, sa kommunal og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H). 


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS