Søk om lønnsstøtte fra 3. mai
Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. (Illustrasjonsfoto)

Søk om lønnsstøtte fra 3. mai

Bedrifter som søker før 31. mai kan få første utbetaling før sommeren.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.05.2021 15:45

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.

Lønnsstøtteordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt de tar tilbake fra permittering. Det vil ta vel ti dager fra søknadsportalen åpner til de første bedriftene får lønnsstøtte utbetalt.

--For å kunne søke lønnsstøtte er det viktig at virksomheten har rapportert riktig i a-meldingen til Aa-registeret (Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret), sier Hilde Pedersen, ansvarlig for lønnsstøtteordningen i Skatteetaten, i en pressemelding. 

A-meldingen er en månedlig melding fra opplysningspliktige til NAV, SSB og Skatteetaten om ansattes inntekt, arbeidsforhold og forskuddstrekk, samt arbeidsgiveravgift og finansskatt på lønn for virksomheten.

Søknadsportalen er åpen i periodene 3.-31. mai og 1.-30. september, med endelig søkefrist 30. september. Bedrifter som søker før 31. mai vil kunne få første utbetaling før sommeren, dersom søknaden ikke må gjennomgå manuell behandling. Søknader for konsern kan kun sendes i perioden 1.-30. september.

Støttebeløpet beregnes ut fra den ansattes stillingsbrøk, permitteringsgrad og antall kalenderdager den ansatte er tilbake i jobb. For frivillige og ideelle virksomheter er støttebeløpet 15.000 kroner per måned per fulltidsansatt som tas tilbake. For lærlinger som tas tilbake i jobb gis inntil 15.000 kroner per måned. Maksbeløp per virksomhet og konsern er satt til 9,4 millioner kroner for perioden 15. mars-30. april og 12,5 millioner kroner for perioden 1. mai-30. juni.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS