Lover bedre utdanningstilbud i distriktene
Partileder Jonas Gahr Støre har holdt talen til landsmøtet i Arbeiderpartiet, et landsmøte som begynte torsdag formiddag. (Arkivfoto)

Lover bedre utdanningstilbud i distriktene

Partileder Jonas Gahr Støre har talt til landsmøtet i Arbeiderpartiet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 15.04.2021 16:00

Jonas Gahr Støre, lederen i Arbeiderpartiet, sa i sin åpningstale til landsmøtet at det skal bli bedre utdanningstilbud i distriktene.

Støre framhevet at partiprogrammet gir det største løftet for distriktspolitikken siden 70-tallet. Den bygger på det som virkelig skaper vekst og trygghet, arbeidsplasser, og at lokalsamfunn sitter igjen med mer av verdiskapningen fra fisken, skogen, vindkraften, oljen og gassen. Folk i hele landet skal ha gode offentlige tjenester nært der de bor; følgetjeneste for fødende kvinner, ambulanse og politi som kommer når det haster. Arbeiderpartiet vil sørge for et desentralisert utdanningstilbud, ifølge leder Jonas Gahr Støre. 

--I dag dekker universitetene og høyskolene deler av Norge, men langt fra hele Norge. Det fører til fraflytting i mange distrikt, mer enn noe annet. Universitetene vil av oss få tydelig beskjed om å legge mer vekt på utdanning ute i distriktene. Og der det i dag finnes hull i utdanningstilbudet, vil vi etablere nye utdanningssentre som skal sørge for praktiske utdanninger nært der folk bor, sa Støre.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS