Statsstøtten holder ikke til wienerbrød engang
Reiselivet er hardt rammet av pandemien, noe som viser på besøkstallet på Nordkapp. (Arkivfoto)

Statsstøtten holder ikke til wienerbrød engang

Klar melding fra NHO Reiseliv til politikere.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 12.04.2021 17:22

Nå må regjeringen komme med tiltak som treffer reiselivet i distriktene. Det var den helt klare meldingen fra reisleivsbredriftene i Troms og Finnmark til våre stortingspolitikere.

--Nå må vi begynne å snakke om en reell plan for start og gjenåpning der det følger med en pengesekk. Da snakker jeg ikke om den pengesekken som ble sendt til kommunen, for det var en vits. Hasvik kommune har fått 263 000 kroner på deling blant alle bedrifter i kommunen, derav 20 reiselivsbedrifter. Det hjelper ingen, det holder knapt til wienerbrød. Det sa Mona Saab, president i NHO Reiseliv, i et nettmøte NHO arrangerte. 

--Vi er verdiskaperne, vi sørger for arbeidsplasser, vi sørger for at noen ønsker å bo, og har muligheten til å bo i distriktene. Derfor skal dere ivareta reiselivet, sa Saab til politikere på nettmøtet. 

Nordkapp kommune har fått mer penger i covid-19.midler fra staten til å fordele til næringslivet. Årsaken til dette er at arbeidsledigheten er særlig høy og kommunen er en stor reiselivskommune. 


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS