Må øke nettleien på grunn av eiendomsskatten
Smørfjord stasjon, Repvåg Kraftlag. (Arkivfoto)

Må øke nettleien på grunn av eiendomsskatten

Luostejok Kraftlag og Repvåg Kraftlag må betale økt eiendomsskatt i Porsanger.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 08.04.2021 21:40
Sist oppdatert : 08.04.2021 23:16

Økning i eiendomsskatt fra Porsanger kommune til både Luostejok Kraftlag og Repvåg Kraftlag vil etter alt å dømme resultere i økt nettleie. Dette også for kraftlagenes kunder utenfor Porsanger.

--Det står selvsagt enhver kommune fritt å beregne eiendomsskatt, men at økningen skulle bli så massiv hadde vi rett og slett ikke forventet. For Luostejok Kraftlag øker eiendomsskatten fra 350 000 kroner årlig til 1,29 millioner kroner årlig. Det er en økning på hele 375 prosent. Vi hadde kanskje forventet en gradvis økning i denne formen for skatt, men ikke en så brå økning som dette. Det sier Lars Storelv, administrerende direktør i Luostejok Kraftlag, til Ságat

Eli Nilsen, administrasjonssjef i Repvåg Kraftlag, er overrasket over den sterke økningen i eiendomsskatt fra Porsanger kommune.

--For vår del er økningen på 173 prosent; fra en tidligere utbetaling på 341 000 kroner til en utbetaling på 931 000 kroner. Det viser seg at kommunen har økt både beregningsnivå, skattenivå og promilleandel for denne typen skatt. Vi har en klagefrist til 12. april i anledning saken, og vi har søkt juridisk bistand, sier Eli Nilsen.

Både Eli Nilsen i Repvåg Kraftlag og Lars Storelv i Luostejok Kraftlag sier at kraftlagene ikke har anledning til å differensiere pris for nettleie mellom de enkelte kommuner. For Repvåg Kraftlag sin del innebærer det at kunder både i Porsanger, Nordkapp, Måsøy og en del av Hammerfest kommune; Kokelv og Revsneshamn, må påregne økt nettleie. For Luostejok Kraftlag betyr det at kunder i Porsanger, Karasjok og deler av Lebesby, Veidnes, vil få høyere nettleie.


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS