
Sametinget satser 1.7 millioner kroner på lokalmat i Sápmi
Sametingsrådet har gitt tilskudd til fire bedrifter som skal drive med videreforedling av mat.
Alle disse virksomhetene vil øke verdiskapningen ved å satse på videreforedling av mat.
--Vi ser at det å videreforedle bedriftens egne råvarer vil øke inntjeningen for bedriftene. Det vil samtidig sikre at flere kan jobbe på bedriften og på den måten trygge bosettingen, sier sametingsråd Silje Karine Muotka i en pressemelding.
Sametinget har i flere år prioritert primærnæringene og kombinasjonsvirksomheter høyt og ser nå at det er flere som vil kombinere primærnæringer med nye næringer.
--Vi ser at mulighetene er der til å drive i kombinasjon med flere næringer. Det er selvsagt en forutsetning at bedriftene har ledig kapasitet, sier Muotka.
Tilskuddene:
Maret Ravdna Buljo i Lødingen får kr 343 000 til utvikling av nye produkt basert på reinkjøtt og samiske mattradisjoner.
Beskades Rein i Kautokeino tildeles 500 000 kr til et investerings- og utviklingsprosjekt for lokalmatproduksjon.
Bull Angus i Karlsøy kommune fikk kr 490 000 til videreforedling av storfekjøtt og geitkjøtt.
Kjækan gård i Kvænangen bevilges kr 380 000 til tuneller for jordbærproduksjon. Kjækan gård skal drive dette i kombinasjon med videreforedling av fisk og fisketurisme. Gården skal drive med økologisk jordbærproduksjon.