Sametinget satser 1.7 millioner kroner på lokalmat i Sápmi
Maret Ravdna Buljo i Lødingen skal utvikle nye produkt basert på reinkjøtt. (Illustrasjonsfoto)

Sametinget satser 1.7 millioner kroner på lokalmat i Sápmi

Tilskudd til fire bedrifter som skal videreforedle mat.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.03.2021 21:45

Sametingsrådet har gitt tilskudd til fire bedrifter som skal drive med videreforedling av mat.

Alle disse virksomhetene vil øke verdiskapningen ved å satse på videreforedling av mat.

--Vi ser at det å videreforedle bedriftens egne råvarer vil øke inntjeningen for bedriftene. Det vil samtidig sikre at flere kan jobbe på bedriften og på den måten trygge bosettingen, sier sametingsråd Silje Karine Muotka i en pressemelding. 

Sametinget har i flere år prioritert primærnæringene og kombinasjonsvirksomheter høyt og ser nå at det er flere som vil kombinere primærnæringer med nye næringer.

--Vi ser at mulighetene er der til å drive i kombinasjon med flere næringer. Det er selvsagt en forutsetning at bedriftene har ledig kapasitet, sier Muotka.

Tilskuddene: 
Maret Ravdna Buljo i Lødingen får kr 343 000 til utvikling av nye produkt basert på reinkjøtt og samiske mattradisjoner.

Beskades Rein i Kautokeino tildeles 500 000 kr til et investerings- og utviklingsprosjekt for lokalmatproduksjon.

Bull Angus i Karlsøy kommune fikk kr 490 000 til videreforedling av storfekjøtt og geitkjøtt. 

Kjækan gård i Kvænangen bevilges kr 380 000 til tuneller for jordbærproduksjon. Kjækan gård skal drive dette i kombinasjon med videreforedling av fisk og fisketurisme. Gården skal drive med økologisk jordbærproduksjon.








Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS