Har ikke funnet smittekilden i Havøysund
Smittekilden for utbruddet i Havøysund har ikke blitt funnet. (Foto: FHI)

Har ikke funnet smittekilden i Havøysund

Måsøy kommune med informasjon til innbyggerne.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 03.03.2021 16:00

Smittekilden etter utbruddet i Havøysund er ikke funnet. 

--Selv om smittekilden ikke er funnet, ser det ut for at planen vi la i helgen holder, og det har så langt ikke dukket opp smitte hos andre enn nærkontakter til de vi avdekket sist fredag. Det har Måsøy kommune skrevet på nett

Onsdag morgen var det ikke registrert nye smittede, og kommunen venter svar på flere utvidede prøver.

Onsdag formiddag var det ti smittede, 13 personer sitter i isolasjon og 42 personer er i karantene. 

Tirsdag ble det gjennomført 77 tester, hvorav 22 PCR-tester som har blitt sendt til UNN for analyse. Noen av prøvene som tidligere har vært inne hos UNN er videresendt for ytterligere analyse for mutasjoner. Disse analysene vil det ta 1-2 dager å få svar på.

--Når det gjelder smittekilden er den vanskelig å finne, og det er ikke sikkert vi klarer å finne den. Vi har testet vidt og bredt, og ber om at folk fortsetter å møte opp for testing. Vær obs på forkjølelsessymptomer. Merker du symptomer, så er det veldig viktig at du tester deg. Det var på den måten vi oppdaget smitten. Vi ønsker svar på prøvene som er til utvidet analyse, før vi slipper opp. Hvis det skulle dukke opp et smittetilfelle som vi ikke har kontroll på, vil det være uheldig at vi åpner for tidlig, og må stenge ned igjen. Det har Måsøy kommune skrevet på nett. 


Annonse:
https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=217734886


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS