Mobbeombudet fikk inn 174 enkeltfortellinger
Janne Sannes, mobbeombud i Troms og Finnmark fylkeskommune. (Arkivfoto)

Mobbeombudet fikk inn 174 enkeltfortellinger

Mobbeombud Janne Sannes mener de videregående skolene i fylket kan forvente seg et økt trykk når dagens ungdomsskoleelever er ferdig med grunnskolen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.02.2021 17:44

Mobbeombudet i Troms og Finnmark har oppsummert skoleåret 2019 – 2020 i årsrapporten som ble offentliggjort i februar. I perioden har mobbeombudet fått inn 174 enkeltfortellinger. 

--Vi hadde 174 enkeltsaker, altså 174 enkeltfortellinger om barn og elever som ikke har det trygt og godt, og ikke får oppfylt sine rettigheter i barnehage eller skole. Det sier mobbeombudet Janne Sannes til Radio Nordkapp. 

Sannes forteller om en økning i ungdomstrinnet. Sannes mener videregående skoler i fylket kan forvente et økt trykk når disse elevene begynner i videregående.  Det har også vært økning på saker fra lærlinger. 

--Vi hadde et korona-år med stengte skoler der vi så at saker fra grunnskolenivå nesten ble fraværende. I et normalt-år ville vi nok hatt flere saker, sier Sannes. 

Evaluert 
I Troms og Finnmark fylkeskommune har det vært mobbeombud i tre år. I alle fylkene er det mobbeombud. Ordningen med ombud har blitt evaluert. 

--Rapporten sier at det er behov for mobbeombud, sier Janne Sannes i Troms og Finnmark fylkeskommune. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS