Jensen fornøyd med at kommunen har søkt
Lars-Helge Jensen, fungerende leder i Honningsvåg Handel og Industriforening. (Arkivfoto)

Jensen fornøyd med at kommunen har søkt

Nordkapp kommune ønsker at Nordkapp skal defineres som turiststed en større del av året og søknad om dette har blitt sendt til Statsforvalteren i Troms og Finnmark.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.02.2021 09:33
Sist oppdatert : 10.02.2021 09:37

Lars-Helge Jensen, fungerende leder i Honningsvåg Handel og Industriforening, er fornøyd med at Nordkapp kommune har sendt en søknad til Statsforvalteren for Troms og Finnmark.  Kommunen har søkt om at Forskrift om Honningsvåg og Nordkapp som typiske turiststed utvides til å gjelde hele året.

Jensen mener Nordkapp er et soleklart turiststed med mange besøkende. Han mener det er viktig å utnytte turiststrømmen syv dager i uken. Jensen forteller at før pandemien traff verden var prognosen for vinterturisme god. 

--Jeg vil tro at når ting normaliserer seg vil man arbeide for helårig turisme, sier Lars-Helge Jensen til Radio Nordkapp. 

Jensen er også Høyre-politiker og mener dette er en viktig sak. Som næringslivsleder vil Jensen gjerne ha egne butikker åpne på søndager dersom kundegrunnlaget er tilstede. 

Som eneste kommune i fylket er Nordkapp definert som et turiststed av Statsforvalteren i Troms og Finnmark, noe som betyr at butikkene i Honningsvåg og Nordkapp kan holde søndagsåpent i perioden fra og 15. mai til og med 1. september, nå ønsker Joker i Honningsvåg at det skal være sånn hele året.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS