Kommunen har sendt søknad om typisk turiststed hele året
Nordkapp kommune vil at Honningsvåg skal være et turiststed også om vinteren. (Arkivfoto)

Kommunen har sendt søknad om typisk turiststed hele året

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har fått en søknad på bordet fra Nordkapp kommune.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.02.2021 13:27

Nordkapp kommune har sendt Statsforvalteren i Troms og Finnmark en søknad om at Forskrift om Honningsvåg og Nordkapp som typiske turiststed utvides til å gjelde hele året.

Som eneste kommune i fylket er Nordkapp definert som et turiststed av Statsforvalteren i Troms og Finnmark, noe som betyr at butikkene i Honningsvåg og Nordkapp kan holde søndagsåpent i perioden fra og 15. mai til og med 1. september.

Nordkapp formannskap vedtok i møtet 1. september følgende: 
--Nordkapp kommune søker fylkesmann om søndagsåpne butikker hele året, begrunnet med at Nordkapp er en turistkommune med helårig besøk og med økende antall besøkende om vinteren.

--Nordkapps næringsliv er særdeles avhengig av det inntektene fra turismen gir både de som er direkte involvert og indirekte, så vi er absolutt et typisk turiststed. Med bakgrunn i de siste ledighetstallene hvor Nordkapp skiller seg markant ut i negative forstand fra andre kystkommuner, må det slås fast at vi er mer avhengig av reiselivet enn først antatt. Det har Nordkapp kommune skrevet i søknaden til Statsforvalteren i Troms og Finnmark. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS